Linda Uglenes Maristuen, 45 år fra Bergen – bosatt på Filefjell

Jeg arbeider som lærer på en skole i Lærdal kommune. Jeg er så heldig å bo midt oppå fjellet. Nærmere bestemt Filefjell. Jeg bor høyest av alle i Sogn og Fjordane, nærmere bestemt 820 moh. Rett utenfor stuevinduet ligger Kongeveien. Dette er en veien som før bandt sammen øst og vest. Veien og fjellet her er helt ypperlig å løpe på.

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2020?:

Jeg håper på å løpe halvmarathon. Skal iallfall trene mot det.

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Jeg tenker at Bergen er den fineste byen og da må jo et løp akkurat her være perfekt. Dessuten er det jo alltid godt å komme seg ut å løpe.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Fordi trening ikke kan bli enklere! Jeg trenger bare ett par gode sko så er jeg i gang! Det er noe helt unikt med å løpe utendørs, nyte frisk luft og koble av fra alle tanker rundt det hverdagslige. Jeg trives best med å løpe med andre, enten i stillhet å bare høre stegene til de jeg løper med, eller skravle og le som ett resultat av alle lykkehormoner trening gir. Og ikke minst, følelsen jeg har etter en tur ute, lang som kort. Jeg føler meg alltid bedre etter en treningstur ute.

«Jeg kommer opprinnelig fra Bergen, så det å få reise «hjem» for å løpe i Bergen ser jeg virkelig frem til.»

Jeg er en løpeglad dame. Siden jeg er så heldig å bo midt oppå fjellet, og i tillegg ha KONGEVEGEN over Filefjell rett utenfor stuedøra, så har jeg det som plommen i egget. Her er kilometer på kilometer med gammel veg som kan løpes på. Terrenget er akkurat passelig ulent, slik at jeg med god samvittighet etter en løpetur, tenker at nå har jeg også fått styrketrening med på kjøpet. Om sommeren er det mange vandrere på Kongeveien. Da har jeg vært så heldig å få være løpende «vert». Turfolk kan stoppe meg og spørre meg om veien eller historier om fra da veien ble bygget i 1790. Som oftest er jeg aleine på løpeturene mine, og trives med det, men siden jeg har en stor porsjon konkurranseinstinkt, så er det alltid bra med noen mål å se frem til. Som en del av denne planen har jeg fått en del hjelp av selveste løpedronningen Ingrid Kristiansen. Hun har laget løpeopplegg til meg nå snart et år, og kommet med tilbakemeldinger og oppmuntringer. Det gir en ekstra motivasjon. I tidligere løp har jeg stort sett holdt meg til 10 km, men nå skal jeg prøve meg på 21 km, som blir en ny utfordring.
Jeg kommer opprinnelig fra Bergen, så det å få reise «hjem» for å løpe i Bergen ser jeg virkelig frem til.