Asgeir Jerstad Lien, 43år fra Trondheim. Jobber som fengselsbetjent.

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?:

Halvmaraton.

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Jeg har dessverre aldri tidligere deltatt i et løp som dette. Men for meg gir deltakelse av BCM viktig motivasjon til å holde beina i gang for å kunne prestere så godt som mulig når startskuddet går. BCM er i april, så hvis du melder deg på nå har du satt deg et godt mål for å trene gjennom vinteren. Det er jo om vinteren det er lettest å velge pledd og sofa fremfor en forfriskende tur i joggeskoene. Jeg tror at mange mosjonister og aktive løpere ofte trenger å ha et mål å jobbe mot. BCM er perfekt da dette er en utfordring og et løp for alle uansett nivå. Sett deg et mål som er realistisk og jobb mot det. Du trenger ikke å konkurrere mot andre, konkurrer heller mot deg selv. Dette blir mitt første løp med startnummer på magen. Sammen kan vi heie og motivere hverandre frem til målstreken.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Det er så mye som motiverer meg. Jeg pleier å si til venner og kjente, at jeg trener for å kunne opprettholde en usunn livsstil. Dette er selvfølgelig en sannhet med noen modifikasjoner. Jeg var 150 kg i mai 2016 og vil på ingen måte tilbake dit. Men reisen min fra 150 kg til der jeg er nå har gitt meg gleden til å trene og være aktiv. Det hjelper selvfølgelig også at min kone løper mye og da er det enkelt å bli med på turer som ikke er planlagt og eller lengre enn min egen plan.

Jeg har innsett at jeg aldri blir verdensmester eller norgesmester, men det er jo ikke det dette handler om. Jeg trener fordi for det gjør meg til mester i mitt eget liv.

Jeg feirer hver gang jeg løper mila under en time, løper etter bussen uten at infarktet slår inn, får gull på strava og setter nye personlige rekorder.

Mitt motto er fortsett. Det er jo egentlig det trening og livet handler om. Å fortsette.

I mai 2016 veide jeg 150kg og bestemte meg for å gjøre noen grep. Jeg ble motivert av å innse at jeg nærmet meg 40 år og livsstilen min ikke var en suksessoppskrift.  Dette har resultert i en vektnedgang på 50kg i løpet av relativt kort tid. Det var i denne fasen, at jeg fant gleden i å trene og da spesielt kondisjonstrening. I starten syklet jeg mye og hadde en enorm glede av det. Men sykling tar tid. Så i en kombinasjon av tidsklemme og inspirasjon av min kones deltagelse i Trondheim maraton, begynte jeg virkelig å trene målrettet mot å delta i et løp selv. Akkurat nå trener jeg 3-5 ganger i uken. Mengde og lengde kommer litt an på turnusjobben og familien. Jeg digger hvor enkelt det er å drive med løping. Det er jo rett og slett å knyte på seg skoene og ta på et fornuftig antrekk og komme seg ut døren. Hvis du investerer i en løpetur så har du gjort hode og kropp en stor tjeneste.

Mitt motto er fortsett. Det er jo egentlig det trening og livet handler om. Å fortsette.

Jeg digger opplevelsen av å kjenne kroppen respondere godt. Spesielt de dagene hvor dørstokkmila er lang. Det kan starte litt trått, men så kjenner du at kroppen bare vil, og hodet følger etter. Det er nesten sånn at jeg føler meg uovervinnelig. Opplevelsen blir komplett når jeg har kommet meg hjem, tatt en varm dusj og strava forteller meg at jeg har forbedret tiden på segmenter som jeg har jobbet litt med. De tunge dagene er også veldig gode etterpå. Når du har slitt deg gjennom dagens løype og det virker som at kroppen og hodet absolutt ikke er med på notene. Da får i hvert fall jeg en enorm mestringsopplevelse av å tenke at jeg fullførte. Med min historie som kongen av fløtesaus og sofaen, er hver eneste dråpe med svette og hver eneste meter en seier.

Jeg trener sammen med Kondistreningen i Trondheim, nesten hver uke. Dette er en løpegruppe som på kort tid har gitt meg mye. Da Trondheim maraton ble avlyst i år fikk jeg mulighet til å løpe en halvmaraton samme med denne gjengen. Dette resulterte i at jeg nådde målsetningen min om en halvmaraton på under to timer. Dette var opprinnelig målet for 2021. Ettersom at jeg klokket inn på 1.58.23 er jeg på jakt etter et nytt mål og inspirasjon. Kanskje klarer jeg å forbedre tiden min i Bergen?

Det å bli ambassadør for BCM er en oppgave jeg tar på meg, med ydmykhet og glede. Jeg vil bruke denne erfaringen som motivasjon og inspirasjon til å fortsette å løpe og nå mine mål. Jeg vil gi tilbake humor, løpeglede og inspirasjon. Jeg vil forsøke å motivere andre og kanskje spesielt trøndere til å bli med å skape en stor løpefest i Bergen i 2021 og fremover.