Birgit Kvisvik, 23 år

Student ved Norges Handelshøyskole og gruppeinstruktur på Sammen

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2020?:

Jeg skal løpe maraton for første gang

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Dersom du er litt usikker på om du tør eller vil delta tenker jeg heller, hvorfor ikke? Det å sette seg et mål vil gi gratis treningsmotivasjon, du vil få mulighet til å teste ut dine egne grenser, kjenne på en fantastisk mestringsfølelse og lære det å jobbe mot et mål. På selve løpsdagen, tenk å løpe på en finværsdag langs fjellveien og komme i mål på Bryggen med jubel og glede. Det er derfor jeg vil anbefale alle å delta!

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

For meg er det å trene en del av hverdagen. Jeg trener for å få et avbrekk fra skole og i tillegg får jeg mye bedre konsentrasjon etter en treningsøkt om jeg skal fortsette lesingen. Jeg liker å trene variert både alene og med andre, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har noen faste økter med jentene i NHHI Oktagon (rolaget på NHH) og faste tider hvor jeg er treningsinstruktør. Gode treningsrutiner er alltid godt å ha! På dager der dørstokkmila er litt ekstra lang setter jeg på en podcast, eller en god spilleliste og løper i min egen lille boble. Etter en slik økt får man virkelig godfølelsen.

Jeg er ingen løper, men skal løpe maraton!

Jeg drev aktivt med svømming fra ung alder helt mot slutten av videregående. Etter det trente jeg regelmessig på treningssenter og å gikk på fjellturer. På den tiden var det altså ikke løping som var det store. Jeg syntes dørstokkmila var lengre for å ta seg en liten joggetur, enn å dra på treningssenter, så joggeturer ble ofte nedprioritert. Likevel har jeg alltid syntes at den treningen som gir den beste følelsen etterpå er etter lang fjelltur eller en joggetur, uten tvil! Det ble jo noen joggeturer, men jeg slet ikke ut joggeskoene akkurat (-:

Jeg vil ikke si jeg ble «bitt av basillen», men de første gangene jeg satt virkelig pris på løpeturer var vel da jeg var i førstegangstjenesten på Setermoen. Her var det så nydelige natur, så da jeg dro på joggeturer ble det litt utforsking av nye omgivelser og tok gjerne noen fine bilder av utsikten. Det var veldig deilig å komme seg ut, få et lite avbrekk og litt alenetid i en ellers meget sosial tilværelse.

En mørk desember dag, snakket jeg og ei venninne om at det hadde vært veldig gøy å gjennomføre en maraton. Også tenkte vi litt, hvorfor ikke? Så vi meldte oss egentlig på til 2020, var i god gang med oppkjøring også ble det dessverre avlyst. Etter det jeg tenkte at jeg må prøve igjen og da kan jeg gå «all inn» og dokumentere litt min treningsoppkjøring til maraton 2021.

Så ja jeg er ingen løper, men målet er å gjennomføre maraton for første gang i 2021, og jeg gleder meg!

God løpetur!