Orsika Swahn, 29 år – sykepleier fra Støren

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2020?:

Halvmaraton!

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Store løp har en spesiell, nesten magisk stemning! BCM er et stort arrangement, med mer enn 6000 forhåndspåmeldte allerede i november 2020. Jeg har nok ikke deltatt på BCM før men vet og har sett at løypa er vakker! De som løper maratondistansen for oppleve løypa to runder – akkurat passe! I tillegg får du oppleve Bergen i joggesko – en spesiell sightseeing både for bergensere og tilreisende (som jeg). Det er også flere distanser å velge fra – perfekt for en aktiv dag for hele familien.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Løpegleden er nok motivasjon i seg selv! Jeg blir ekstrem glad av å løpe! Det å kjenne kroppen utføre noe, å pushe deg selv mot nye grenser er utrolig motiverende. Andre dager ser jeg frem til en rolig tur i marka. Det er nettopp dette som er så utrolig deilig med løpingen: den er enkel. Du kan løpe hvor du vil, når du vil.

Jeg håper å bli til inspirasjon til barna mine – jeg ønsker å vise dem at det er viktig å ikke gi opp, å ha et mål å trene for.

Sigtseeing i løpesko.

Ja, jeg har brukt ordet sightseeing igjen. For er vel ikke et maratonløp en sightseeing? Du får oppleve byen i joggesko i løpet at den tiden det tar for deg å fullføre løpet.

Jeg har aldri vært i Bergen før og det har lenge stått på planen å ta en tur dit. Etter en lengre skadeperiode har tiden endelig kommet: det blir halvmaraton på meg i Bergen, hurra!

Dette blir nok ikke min første sightseeing-tur i løpesko. Jeg har løpt 9 maraton i 5 forskjellige land før. Disse er Stockholm Maraton i Sverige, Budapest Maraton i Ungarn, Midnight Sun Marathon i Tromsø, Vienna Marathon i Østerrike, og Dublin Marathon i Irland. Hver av de løpene har vært en unik opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. I løpet av de fire timene det tok for meg å fullføre løpet, har jeg også sett byen jeg løp i. Sightseeing i joggesko er mye bedre, mer spennende og tøffere enn å sitte på turistbuss. Derfor planlegger vi feriene våre rundt store maratonløp i verden. Slike dialoger har vi med mannen min:“Se der, Paris Marathon arrangeres i oktober!” “Supert, da tar vi ferien da, du får løpt en maraton og vi får se Eiffeltårnet og Louvre.”

Grunnet korona-tilstander tør vi ikke å satse på utenlandsreiser i 2021. Det er uansett tida for å oppdage flere steder i Norge jeg ikke har vært i før, og fine Bergen med Bergen City Marathon står høyest på lista. 🙂