Robert Nilsen, 40 år, jobber som tømrer, bor i Krabbedalen like utenfor Bergen.

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?:

Halvmaraton.

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Vil anbefale folk å løpe BCM hvis de har lyst oppleve et av Norges største løp, i Norges vakreste by. Grunnet den unike løypetraseen og atmosfæren rundt får man et enda mer intimt uttrykk på løpet. Det er masse folk langs løypen som motiverer å heier deg gjennom løpet Ellers er det fint og ha Bcm som et mål å trene mot gjennom vinteren. Har man meldt seg på er det lettere å holde motivasjon oppe, og få gjennomført treningsgrunnlaget for distansen man ønsker å delta på. Fellestreningene er også veldig kjekke, og man kan øve seg på å løpe i litt større felt om man trenger det.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

  • Ta vare på helsen, forebygge slitasje skader
  • Pushe meg selv, konkurrere mot egne tider, forbedre meg.
  • Se hvor mye bedre man blir i konkurranser/løp, elsker å konkurrere.
  • Ønsker å vite hvor langt jeg kan nå, hvor grensen går. Så lenge det er fremgang kommer jeg til å fortsette.
  • Motivere andre/dra med andre på trening.
  • Komme meg ut i naturen

Min interesse for løping startet etter et veddemål med en kamerat i 2017.

Målet var enkelt, 150 ganger på Lyderhorn (396 moh) ila et år. Gjennomføringen var ikke like enkel, det ble en del skippertak med 2-4 turer på en dag for å komme i mål.

Vi gjennomførte begge to, og tok like godt 1 år til med samme opplegget. I løpet av dette veddemålet begynte vi å gå litt lei, og en annen kompis fikk meg etterhvert med på litt jogging.

Begynte i det små i slutten av 2017, men lite ante jeg at han hadde vekket et iboende løpeglede og interesse jeg ikke visste jeg hadde.  Vi meldte oss på Ecotrail Oslo 21km som skulle være 26 mai. 2018, vi brukte vinteren og våren på å forberede oss. Klokket inn på halvmaraton (trail) debut på ca 1t.50min. Endte topp 10% å merket at dette ga mersmak! Etter dette gikk det slag i slag med Bergen fjellmaraton 7 juni, Bergen Skogsmaraton 25 august, Knarvik mila halvmaraton 2. september,  Lyderhorn opp 9. september, Loddefjordløpet 10 km 25 sept, silva night run(trail) 1. nov. Avsluttet med Gåtene opp på nyttårs aften.

Siden den gang har jeg deltatt på alt mulig av løp , jeg liker veldig godt variasjon, og tror det er en viktig brikke for å holde seg skadefri. Jeg har blant annet deltatt på Backyard ultra 80km, Frozen lake Marathon på gol 21km., Ecotrail Oslo 50 km, debut på Bcm halvmarathon 1.32,04, 2x Bergen fjellmaraton, Børvasstindan classic utenfor Bodø (30km), Bergen skyrace testløp (42 km 4200hm)

og ikke minst vakre Lofoten skyrace 32Km.

Lofotoen skyrace er nok kanskje min aller beste løpsopplevelse til nå, det blir ikke mer spektakulært en det rett og slett. Blir en ny tur opp der for å løpe også i 2021!

For å få tid til all denne løpingen med to unger kreves det en fantastisk samboer, og der må jeg si at jeg er utrolig heldig!

På bucket listen min står det blant annet 100 miles ultratrail , Norseman, og et av de store maraton løpene. Det er lov å drømme stort, det er tross alt bare en drøm:) Så får vi se hvor det ender, og hva fremtiden bringer.

På sensommer i 2019 fikk jeg bygget meg et lite treningsstudio med mølle for å få trent skikkelig gjennom vinteren, det ga virkelig en boost , og betalte seg virkelig når tidene på de forskjellige distansene krøp nedover. Etterhvert fikk jeg laget en Løpeklubb på strava hvor vi er 12 stk. kompiser som prøver å få til litt sosialt og litt løping. Veldig kjekt og samle folk for litt useriøs kniving, og litt prat. Gode venner med lik interesse hjelper veldig på, setter stor pris på dem!

For å minimere mulighet for skader har jeg alltid variert underlag mye, tatt små steg om gangen,og rullert mye på skotøy ( #shoeaddict).

Så lenge man er heldig å holder seg skadefri så skal løping være ganske enkelt, men det finnes ingen snarveier. Gjennomføring er alfa og omega. Gjør det , gjør det, gjennomfør det:)

Finnes også mye motivajon på SoMe, mange fine folk/kontoer å følge for inspirasjon,motivasjon,

og ikke minst mange gode treningstips. Folk er stort sett veldig hyggelig og hjelpsom.

Håper jeg kan inspirere og motivere noen til å starte eller fortsette å trene.

Ikke nøl med å ta kontakt på instagram om det skulle være  noen spørsmål, eller om noen ønsker å

være med å løpe gjennom den flotte Bcm trassen. Kommer til å bruke den flittig i oppkjøringen.

God trening gjennom vinteren, håper vi ses på startstreken!