Siri Slotterøy Johnsen, 45 år

Jobber som business analyst, Oslo

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2020?:

Maraton

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Fordi et mål er motiverende å ha i treninga, og selve konkurransen gir deg super boost (om du har gjort hjemmeleksa). Stemningen og rusen, mestring og felleskap!

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Er avhengig av endorfiner og frisk luft, må lufte hue og beina.

Min løpeglede

Siri er trønderjente bosatt i Oslo, 2 barn og har mye kribling i beina. Løper tidlig og sent, langt og kort, og veldig konkurranseglad. Startet gratis løpegruppe i Oslo i 2009 (Treningscamp)og har arrangert en rekke lavterskel løp i Frognerparken, Smestaddammen og på Gaustad i Oslo. Skribler på www.5-over.com og er kondistrener på Sognsvann i ny og ne.

Løpegleden!

Jeg løper for å skravle på inn- og utpust med gode venner, eller bare for å lufte hodet i det fri. Jeg løper for å riste vekk stress og mas, og for å få tenkt en hel tanke. Jeg løper fordi jeg kan og fordi jeg vil. Jeg løper fordi jeg er avhengig av endorfiner, og fordi jeg ikke kan leve uten sjokolade. Jeg løper fordi det er en perfekt måte å starte dagen på, fordi det passer perfekt i lunsjen i etterlengtet dagslys, eller for å avslutte en altfor lang dag. Jeg løper fordi alt flyter perfekt når den ene foten settes foran den andre, igjen og igjen og igjen.

Jeg løper fordi jeg er avhengig av å løpe, og fordi jeg har noen hårete mål å hente der fremme. Noen ganger løper jeg bare for Strava. Andre ganger for å teste et par nye sko. Av og til løper jeg også fordi noen spør om jeg blir med ut, selv om jeg allerede har løpt. Andre ganger løper jeg for å dusje og vaske håret etterpå.

Det er enkelte som hevder det har bikka over, og jeg utelukker ikke at det kan være tilfelle. Men, jeg nyter å løpe og det å være i bra form.  Jeg liker å ha mål og jobbe mot de, og selvsagt elsker jeg å nå målene. Å løpe over målstreken på en tid du egentlig ikke tror kan stemme – det er bare helt magisk!

2019 ble er supert løpeår for meg, drømmen om sub 3:30 ble nådd to ganger! I 2020 falt jeg ned som en stein, i løpeskader og Covid19 dritt, det ble langt fra det året jeg hadde planlagt. BCM debuten ble utsatt først til høsten, deretter til våren 2021 –  nå gjelder det å nullstille seg og gå på med nytt mot og mye løpeglede!

Jeg gleder meg til å løpe i Bergen, løypa er helt ukjent for meg – som stort sett bare har konkurrert på tartan i Bergen. Fordelen med å være ukjent er å ikke vite, og med to runder i samme løype finner man  ut akkurat det i den første runden. Og hvis bakkene er lange og mange kan man prise seg lykkelig over at det bare er to runder, og ikke 4 eller 8 som noen andre norske maraton har.  Men minst like spennende som hvordan bakkene er oppover er hvordan de er nedover. Jeg har lært the hard way hvordan maratonben kan bli totalt smadret av nedoverbakkeløping. Jeg tenkte ikke skrive noe om det akkurat nå, men å prøve å ta igjen sekunder nedover i et langt løp kan være ganske smertefullt… Så, jeg skal forsøke å huske på det den 24. april. På begge rundene.