Beate Norheim

51 år, lektor på Akademiet Sandnes, bor i Stavanger

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?:

Hel eller halv

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Har aldri løpt maraton i Bergen selv, men elsker både løping og Bergen by (var flere år i Bergen som student), så jeg vil oppfordre alle mine løpeglade venner til å bli med på dette flotte arrangementet

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

 Godfølelsen etterpå motiverer meg, men også ønske om å holde meg frisk og sprek så lenge som mulig.

«Men nå, 6 år senere, har jeg løpt 14 maraton rundt omkring i verden […]»

Jeg har alltid vært aktiv, men interessen for løping og løp startet for fullt først etter at jeg hadde født mitt tredje barn i 2006. Det å ta seg en løpetur helt alene, ble min timeout i en travel småbarnstid. Som regel gikk turen rundt Stokkavannet i Stavanger, hvor det også arrangeres et årlig løp, Siddisløpet, på ca 8 km. Da minstemann akkurat var blitt ett år, meldte jeg meg på mitt første Siddisløp, og overrasket både meg selv og andre med en ok tid. Og mer ville ha mer. Året etter ble det i tillegg til Siddisløpet, både Stavanger halvmaraton og 3-sjøersløpet.

Drømmen om å løpe et maraton begynte etterhvert å våkne til liv, og i 2015, 45 år gammel, realiserte jeg denne. Oslo maraton skulle bli det ene maratonet jeg skulle løpe… Men nå, 6 år senere, har jeg løpt 14 maraton rundt omkring i verden, og jeg er absolutt ikke mettet. Det å løpe og delta i små og store løp, gir meg enormt med glede. Jeg holder meg i tillegg i god form, og treffer enormt med flotte løpere. Bergen City Marathon gleder jeg meg veldig til, spesielt siden jeg er så glad i byen som jeg studerte i på slutten av 90-tallet.