Ine Kristin Engbakken

29 år, fengselsbetjent og studerer digital markedsføring deltid, bor i Bergen

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?:

Halvmaraton

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Det gir en helt enorm mestringsfølelse! Det er en minnerik opplevelse, du føler deg en del av noe større og ikke minst; løypen er utrolig flott og unik! 

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Jeg vet hvilken godfølelse man får i etterkant! Det å trene ute gir så mange fordeler, psykisk og fysisk. Man kobler av på en annen måte, jeg føler meg mer opplagt, det gir energi, føler meg bra og får deilige endorfiner!

Løping gir gode opplevelser 

Interessen min for løping dukket opp i fjor høst under pandemien. Med stengte treningssentre måtte jeg tenke litt alternativt og startet derfor å løpe smått ute. Under denne tiden fant jeg også løpegleden. 

Jeg tror det som utgjorde at jeg begynte å like løping, var at jeg hadde mange gode opplevelser da jeg løp ute. Jeg klarte å senke forventningene til meg selv og tilpasset løpingen formen jeg da var i, i stedet for å sammenligne meg med andre som jeg tidligere hadde gjort. Jeg løp i mitt tempo, startet med korte distanser og økte dette gradvis. Jeg opplevde fremgang og progresjon, noe som gav meg mestringsfølelse og motivasjon.

Jeg satt meg også et hårete mål om å løpe halvamaraton innen et år. Hadde ikke vært i nærheten av denne distansen tidligere, men ville ha noe større å jobbe frem mot. 

Lite visste jeg at 2 måneder senere ble jeg utfordret til å løpe halvmaraton med en kompis. Jeg tok utfordringen uten noe mål om tid, annet enn å klare å gjennomføre uten å stoppe. Det klarte jeg, og mestringen var enorm! 

Min første deltakelse i et løp, som også har vært den beste løpsopplevelsen jeg har hatt til nå, var under Bergen City Maraton 2021! Alt stemte denne dagen. Dagsformen, været, glede og god stemning blant deltakere, heiagjenger .. også i Norges fineste by! Jeg hadde heller ingen mål her om noen tid, men jeg klarte det under 2:00 noe jeg syntes var kjempestas!