Lise Marie Kristoffersen

35 år, senterleder SATS, Bergen

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?:

Halvmaraton

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Mestringsfølelsen. Jeg løp faktisk mitt første halvmaraton på Bergen city nå i 2021 og ELSKET det!

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Det som motiverer meg er energien og friheten som kommer av å trene. I tillegg er variasjon og funksjonell trening er viktig for meg. Det å være allsidig og kunne teste forskjellige ting med mestring er krydderet som alltid holder motivasjonen oppe. Setter meg ofte mange mål, ser det som en stor reise hvor man prøver, gjør feil, mestrer og lærer underveis. Når første «lockdown» traff over oss begynte jeg å ta joggeskoene mer og mer ut og forelske meg i friheten, den friske luften i ansiktet og alle de fine omgivelsene rundt.

Kroppen kan

Løpegleden kom først når jeg begynte som instruktør på løpetimer. Det var enkelt og forholde seg til 30 minutter med raske og korte intervaller. Progresjonen kom kjapt, og ikke minst i grupppen smittet treningsglede og mestring. Jeg får mye motivasjon av å vite at jeg gjør noe godt for den fremtidige kroppen og at jeg blir både en sterkere og sprekere versjon av meg selv. Når man først har funnet treningsglede og kanskje spesielt løpegleden, kan dt være så enkelt som en sang, et push fra en venn som har troen på deg, eller klokken på armen som får deg ut døren. Og du… du vet den gode følelsen som kommer etter at du har sluppet løs endorfinene og den gode søvenen som følger etter? Beste følelsen i hele verden. Ikke rart de sier at trening er viktig for den mentale helsen.

Tidligere har jeg kost meg med mine 5-7 km med yoga-musikk på øret i lysløypene eller i fjellet, intervaller på mølle og kun hatt en langkjøring på 15km i 2020, så målet mitt var kun å gjennomføre og se hva kroppen kunne (den kan!) så i 2022 blir mer spesifikk løpetrening opp i mot et halvmaraton og forsøke å pushe på tid.

Ellers er jeg mamma til en fantastisk jente på 5, jeg er proppfull av positiv energi, utdannet personlig trener og jobber som senterleder og stolt instruktør på SATS, her kjører masse forskjellige gruppetimer hvorav det er 2 løpetimer i uken. Noe av det beste med jobben er og inspirere og motivere andre til å klare det lille ekstra, ut av komfortsonen men også veilede på teknikk som vil gjøre dem mer effektive i sin trening.  Dette er noe jeg også kan videreformidle som ambassadør, samt mitt eget ønske om å fronte noe sprekt og positiv som jeg virkelig brenner for.

Bergen City er virkelig noe for alle.