Marit Engum

29 år, produktutvikler i Really! Bostad: Bergen

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?:

Halvmaraton, 21 km

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Fordi det kan være motiverende og gøy å ha et mål å trene mot og dra seg ut av komfortsonen. Man blir tvunget litt til å få en fin flyt og rutine på treningen. I tillegg er det supergøy på løpsdagen, og følelsen etterpå er virkelig verdt det!

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Motivasjonen varierer litt. Jeg har som oftest mye energi og gleder meg til trening. Når jeg ikke er der motiveres jeg mest av at jeg vet hvor mye bedre jeg føler meg etterpå.

Jeg elsker å være i aktivitet, og varierer mye hva jeg driver med i løpet av et år. Variasjon er en nøkkel for meg. Jeg trives best med å være litt god på flere ting fremfor å kun fokusere på en ting. Som et eksempel har jeg perioder hvor jeg løper mye og trener mindre styrke, og motsatt. Det er som oftest været som bestemmer om jeg løper en tur eller om jeg trener inne.

De siste ti årene har jeg vært instruktør på Trene Sammen, og det er helt fantastisk. Det å kunne trene sammen med ulike mennesker og være med på å motivere andre til trening, mens jeg selv har det så gøy, gir meg veldig mye. Om jeg har en dårlig dag er det 100% sikkert at den blir bedre etter en mølletime.

I sommer hadde jeg noen dager fri alene, og det var meldt strålende vær. Da hoppet jeg i bilen og kjørte til Hardanger. Her løp jeg Dronningstien og det var en helt nydelig tur. Jeg kjørte videre mot Rosendal og løp til Bondhusvannet og gikk en tur i Rosendal. Helt nydelig og ikke langt fra Bergen. Absolutt å anbefale å dra på tur alene også, selvom jeg trives best i selskap med andre 😀

Jeg elsker også å se nye steder, og mener løping er perfekt for dette. Løp i en ny by, opp på nye fjelltopper eller bare stikk inn sideveier i Bergens smau og gater. Det er såå mange koselige steder å se, fremfor å alltid løpe den samme runden hver gang :)) Ellers er Ulriken, Fløyen, Stoltzen og Vidden store favoritter i Bergen.

De siste årene har jeg løpt stafett på BCM, men nå skal jeg gjøre meg klar til å løpe halvmaraton igjen – det gleder jeg meg masse til!