Sunniva Bondø Sørensen

21 år, studerer Økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen NTNU i Trondheim. Skriver bachelor innenfor økonomisk styring. Kommer opprinnelig fra Rørvik, en kystby helt nord i Trøndelag.

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?

Planen er halvmaraton, men om belastningsskaden tillater det blir det helmaraton. 

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Å trene mot et mål vil i seg selv oppleves som motiverende, men å trene sammen mot et felles mål vil oppleves enda mer motiverende. Følelsen av et fellesskap med så mange løpeglade mennesker er en utrolig spesiell følelse som ikke kan beskrives. Løpsdagen er noe helt eget; vi alle går ut av komfortsonen, skaper minner, befinner oss i et fellesskap og ikke minst vil vi oppleve mestring – uavhengig av distanse!

Har selv aldri deltatt på BCM, men gleder meg enormt mye til å oppleve Bergen på en ny måte. Det er tross alt få byer som er så vakre som Bergen, så dette MÅ bare bli bra!

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

For meg er det uten tvil følelsen etter en trening som motiverer meg. Denne følelsen gir meg så enormt mye, både fysisk og mentalt. Det å pushe grenser, bli litt bedre for hver gang og likevel kjenne på den lykkefølelsen treningen gir, øker motivasjonen for hver økt. Selvfølgelig har vi alle dager hvor dørstokkmila aldri har vært lengre, men hvor mestringsfølelsen av å gjennomføre er ti ganger større. Det handler om å ikke sette for høye mål til seg selv, men heller si seg fornøyd med å gjennomføre.

Selv opplever jeg at treningen gir meg energi til å gjennomføre de andre planene jeg har i løpet av en arbeidsuke. Generelt sett går studiehverdagen med til hjemmekontor alene i leiligheten, og jeg kjenner derfor at dagens høydepunkt er den treningen jeg gjennomfører. Jeg trener som regel 10-13 ganger i uken, men er stort sett veldig variert for å prøve å få mest mulig restitusjon. Den beste treningsøkta er den som skjer mellom 06-07 på morgenen, hvor kroppen virkelig våkner og jeg opplever denne godfølelsen resten av dagen.

Å løpe er ikke lengre bare trening, men også et fristed hvor jeg kun tenker på meg og mitt. Jeg bestemmer musikk etter dagshumør, og de beste øktene skjer hvor jeg legger forventningene om fart på null og kun fokuserer på meg selv. Det er gjerne disse turene hvor det ikke er noen problem å løpe et par mil. I tillegg er løping en treningsform som ikke krever noe som helst av forkunnskaper eller erfaring. Det er nettopp dette som gjør at absolutt alle kan ta del av fellesskapet innenfor løpemiljøet, både på løpsdagen og ellers. Kjøp deg et par joggesko, finn frem treningsklærne og bli med som en del av fellesskapet du også!

Husk; Uansett hvor sakte du løper, er du uansett raskere enn dem som ligger på sofaen!