Synneve Eide

39 år, Regional Brand Manager,-Icon Hairspa (ny jobb fra 1/1), Personlig Trener – Nr1 Fitness , Askøy

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?:

Halvmaraton (første gang i Bergen)

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

For meg ble det å løpe et halvt maraton en stor  prestasjon, som ga enorm mestrings følelse. Og det er nettopp den følelsen jeg vil at andre skal få oppleve.

Jeg ønsker å pushe andre til å sette seg mål, hjelpe å motivere til at de gjør forarbeidet med treningen og gjennomfører løpet.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Det som motiverer meg mest er at jeg har kjent på hva trening gjør for kroppen, både fysisk og mentalt. Når man setter seg mål og klarer målene sine, gir det mye motivasjon. Og det er nettopp denne følelsen som gjør at en har lyst på mer av den følelsen. Følelse av mestring kan ikke kjøpes for penger.

Halvmarathon før fylte 40 

Jeg har helt fra jeg var barn vært aktiv innen for en eller annen sport – og drevet med alt fra  turn, kampsport og fotball. Men i voksen alder har fokuset har gått mer over til styrketrening og løping.

For meg en løping en «go to» når jeg enten trenger å tømme hodet, trenger å være litt alene eller når jeg har mye energi som må ut. Når jeg tar på meg løpeskoene, setter musikken i ørene og bare løper – forsvinner jeg helt inn i en egen verden.

Jeg hadde satt meg er mål om å løpe et halvmaraton før jeg ble 40, og i 2019 løp jeg Oslo City Halv Maraton for første gang.Den følelsen jeg hadde da jeg kom over målstreken på Rådhusplassen var ubeskrivelig! Det ga mer smak, og like etter meldte jeg meg på i Bergen også. Jeg «addet» må løpe BCM Halvmaraton også før jeg blir 40.

Men i 2020 kom korona, og løpene måtte avlyses.

2021-løpet ble flyttet, og krasjet da med en jobb reise.

Så nå blir siste mulighet i 2022

Å løpe et halvmaraton; jeg skal ikke lyge – for den gjennomsnittlige nordmannen er det tøft.

Og selv for de som trener regelmessig kan det være utfordrende.

Men jeg vil tørre å påstå at selv om man ikke er toppidrettsutøvere eller på elitenivå – vil nok den mestringsfølelsen av å gjennomføre løpet være mye høyere.

Samtidig er det gøy å løpe sammen med alle andre på et sånt arrangement, og man har familie og venner som heier på deg.

Det er viktig å sette seg mål i livet, og det er i enden av komfort sonen livet begynner..