Stig Andy Kvalheim

53 år, lærer, samt trener, instrukør og gledesspreder i foretaket sitt Folkehelseglede, Hønefoss

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2023?:

Halvmaraton, skal perse <3

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

BCM er et perfekt løp for å fronte folkehelsearbeidet. Her er det en distanse for ethvert nivå og alder. Et viktig moment for meg som har flyttet fra vakre Bergen, er jo at jeg er en stolt bergenser og ønsker at mange av mine treningsvenner og deltakere i mine treningsgrupper tar toget til Bergen en hel weekend og opplever verdens flotteste by toppet med deltakelse i BCM. Et annet viktig argument for at du skal delta i BCM er at dette er mer enn et løp, som Brann, det er kultur.  Både løpet i seg selv, men også traséen er full av historie. Kall det gjerne historie løping eller turistløping. Har heldigvis mange venner boende i Bergen som er glad i å bevege seg og vi samles til dyst i BCM. Oppfordrer andre til å gjøre det samme. BCM skaper samhold og danner gjensynsglede.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

LIVET <3 – opplevelser, kjærlighet og treningsmål 

«Jeg er en nerd når det trening og løping, i den anledning kommer det mange spennende arbeidsoppgaver».

I 2016 ble jeg samboer med Ultrahilde. Fysisk aktivitet, da især løping, og folkehelse er vår lidenskap og livsstil. Ved siden av våre vanlige jobber i skoleverket driver vi hvert vårt foretak med fokus på positiv livsstil, folkehelse og treningsglede.

Jeg er en svært ivrig trenigsfyr.  Arrangerer mosjonsløp, barneløp og ultraløp (6-timers, Røyse Ultra). Blir ofte hyret inn som speaker på løp, både lokale og nasjonale .

Via foretaket mitt Folkehelseglede og Foreningen Treningsglede arrangerer jeg flere ganger i året arrangement som bidrar til innskudd på helsekontoen. Blir hyret inn av Ringerike kommune for å bidra både på Verdensdagen for psykisk helse og Verdensdagen for fysisk aktivitet. Har forskjellige treningsgrupper på forskjellig nivå og med forskjellige mål. Per nå i september 2022 har en gruppe deltakere som skal bli i bedre form fram til Hytteplanmila, 22. oktober 2022. Dette er en lavterskel gruppe. I gruppa er det deltakere som har diverse funksjonsnedsettelser (kreft, lipødem etc) og noen som bare har slitt med «viljen». Nivået har stort sprikt, og det er utrolig interessant å utarbeide individuelle treningsprogram til hver enkel deltager.

Jeg er en nerd når det trening og løping, i den anledning kommer det mange spennende arbeidsoppgaver. ALt fra å bistå med utarbeiding av å bidra til å utarbeide forskjellige løypetraseer til å være prosjektleder for større arrangement.

Som du kanskje har skjønt, så brenner jeg for folkehelsa, alle skal med, og har hatt mange fartsholder oppdrag, fra 5 km til maraton (Furumomila, Hytteplanmila, BMW Oslo Maraton, Holmestrand Maraton etc). Det morsomste fartsholder oppdraget hittil er nok Norgesløpet (1. okt 2022) hvor jeg var fartsholder for både 5 km, 10 km og halvmaraton på samme dag med kun kort tid mellom hvert løp. Det å være å være fartsholder er superdigg som gir meg sykt mye energi ved å oppleve andres mestring.

For ganske nøyaktig 4 år siden satte jeg meg et mål om å løpe Oslotrippelen (alle distansene i Oslo maraton på samme dag), som den gangen var helt utenkelig. Bygde meg opp steg for steg, #catchthedreamsstepbystep og gjennomførte min egen OL-distanse 73,3 km (først maraton, så halvmaraton og tilslutt 10 for Grete) 17.09.2022. Hadde et tidskrav på gjsnkrav, bommet med 5 sek, så er strålende fornøyd. Løper ca 4 000 km i året og løping er blitt en livsstil og er blitt en løpenerd #ambisiøsmiddelmådigmosjonist #supermosjonist .

Har alltid drevet med fysisk aktivitet og før løpingen ble den viktigste aktiviteten var gruppetimeinstruktør greia. Har vært gruppeinstruktør i Zumba, Aqua Gym, Body Pump, spinning, aerobic etc. Som instruktør har jeg kjørt oppvarmning for flere mosjonsløp; Jentebølger, KK-mila, barneløp etc.

Etter å ha løpt langt og lenge nå i flere år skal jeg prøve å bli raskere påfølgende sesong. Dette innebærer at jeg må periodisere treningen annerledes enn tidligere og gleder meg allerede til å utarbeide disse planene. Hovedmålet er først og fremst å perse med 10 minutter på halvmaraton i BCM 29. april 2023. Sekundære naturlige bieffekter er å perse på både 10 km og 5 km. Summen av alt dette med rett periodisering i løpet av en lang sesong skal ende med ny pers på maraton i løpet av sommeren eller høsten.

Husk – uansett treningsmål eller ikke, det viktigste er selve livet <3. Vær fysisk aktiv og jeg garanterer deg deilige endorfiner <3!

VI SEES I BERGEN CITY MARATHON 29. april 2023

Løpehilsen

Stig @ndy