Glenn Tilseth

Glenn Tilseth, 29 år
Senterleder, Family Sports Club
Bergen

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2023?:

Halvmaraton

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Følelsen av å ha noe å trene mot enten man er utøver eller mosjonist gjør noe med dine daglige rutiner, og du føler du er mer bevist i hverdagen når du har satt deg ett mål.

BCM er ett løp som blir en folkefest, og følelsen av folk heier på deg gjennom store deler av løypen gir deg en mestringsfølelse.

Du får sett Bergen fra en helt annen måte når du løper slikt løp, og du legger kanskje merke til nye steder du kan begynne å løpe selv som du aldri har tenkt på. Altså du få en opplevelse av å løpe gjennom Bergen sentrum, og det er ikke alltid løp er lagt opp slik.

BCM er startskuddet for evnt flere løp i sesongen.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Det å kunne komme seg ut å løpe er for meg en timeout fra alt. Hverdagen består ofte av høyt tempo, og møter mange mennesker. Det å koble av med musikk og kun kjenne pulsen stige mens en løper er en nydelig følelse.  Det skal også sies at det er mye lettere å løpe langt utendørs enn inne på en tredemølle! 😊

«Jeg satt meg som mål om at nå var det kun å gjennomføre uansett tid»

Jeg har alltid drevet en for form løping enten via fotball eller egne intervaller.  Først i 2019 løp jeg min første distanse på over 15 km under Oslo maraton. Jeg følte en mestringsfølelse når dette var over, og jeg hadde jobbet over flere uker mot dette.

September 2021 ble jeg operert for en alvorlig kneskade, og målet ble da fort å delta på BCM i april 2022. Dette ble noe jeg jobbet aktivt mot, og har funnet glede ved løping på denne distansen.  Neste løp ble fullført i september 2022, og nå er det som mål å ha fått opp mot 10 halvmaraton de neste to-tre årene som kommer.

Min beste løpsopplevelse ble BCM i april 2022. Med en lang rehabilitering og utfordringen på vegen, hvor treningsgrunnlaget ikke ble som planlagt, og når en lenge var i tvil på om dette kom til å gå.  Jeg satt meg som mål at nå var det kun å gjennomføre uansett tid. Det å stå på startstreken sekunder før startskuddet gikk var et berg og dalbane av følelser, hvor en absolutt overasket seg selv med hvor godt løpet gikk, og at en ser en virkelig får til ting ved å holde på målene sine.

Jeg gleder meg til å inspirere andre til å delta mot sitt mål under BCM, og kanskje får andre inspirasjon til å begynne med dette som mosjonister, for en trenger absolutt ikke løpe hele vegen!