Joacim Lunde

37 år, Miljøterapeut, bor i Porsgrunn.

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2023?:

Jeg har aldri løpt distansene halvmaraton eller maraton tidligere, så valget i denne omgang faller på halvmaraton. Skulle jeg være så heldig å få være ambassadør for BCM 23/24, skal jeg kjøre på med maraton.

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

De 7 fjell, Fløibanen, fisketorg, buekorps, folkefest, jubelbrøl, flagg, er noen av stikkordene som popper opp i hodet mitt når jeg tenker på Bergen by. Selv har jeg aldri deltatt på Bergen City Maraton! Men tenk så moro å få oppleve mye av dette gjennom å teste egne grenser og bli dratt ut av komfortsonen, samtidig som man løper Bergen City Maraton.

SÅ! Jeg oppfordrer hver og en av dere til å utfordre seg selv eller en sønn, datter, søsken, mor, far, onkel, tante, bestemor, bestefar til å møte opp i Bergen og delta på noe jeg vil anta er Norges lengste gatefest.

Fysisk aktivitet er med på å forebygge sykdom og plager, samt gir en bedre fysisk funksjon. Men de viktigste faktoren av dem alle, er at fysisk aktivitet også bidrar til bedre psykisk helse og livskvalitet!

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Jeg har i mange år gitt løping gjentatte forsøk, men aldri funnet gnisten. I juni 2022, skjedde noe, ikke vet jeg hva, men løpingen slo ut i full blomst og ga meg virkelig en form for mestringsfølelse. Jeg har siden juni, klart lengre og lengre distanser og tidvis klart å øke fart.

«VILJEN TIL Å VILLE – GIR EVNEN TIL Å KUNNE!»

Begrepet nevnt over er noe jeg har med meg i hverdagen og ofte tenker på i situasjoner der ting kan bli vanskelig. Men jeg repeterer det også mye for meg selv når jeg løper og det har bidratt til at jeg har blitt en mye sterkere løper, jeg løper plutselig det lille ekstra som jeg trodde jeg ikke klarte. Nå som jeg har funnet et elsk til dette med å løpe, sliter jeg med å begrense meg og gi kroppen nok restitusjon.

«DET ER BARE EN UNNSKYLDNING Å LA VÆRE»

Til tross for en svært hektisk hverdag finnes det rom både til løping og familien.

Hei og hopp bloggen. Mitt navn er Joacim, en sprudlende energisk tobarnsfar på 37 år, har samboer og bor i Telemarks flotteste by, Porsgrunn. Jeg jobber i en 100% stilling som miljøterapeut i Stendi AS, tilkallingsvikar hos Blå kors Borgestadklinikken og driver et Gründerselskap med to andre. Jeg studerer barnevern ved OsloMet og tar i tillegg videreutdannelse i Psykisk helse- og rusarbeid. Nå tenker du sikkert; Hvordan er dette mulig? En god dose ADHD, fantastisk turnus og en samboer som stiller opp, får meg til å føle meg uovervinnelig på tid og energi. Men til tross for en svært hektisk hverdag finnes det rom både til løping og familien.

Som ung var jeg svært aktiv i både fotball og håndball, men fotball trakk det lengste strået og har vært en del av livet mitt frem til covid-19 erobret verden. Siden har jeg ikke drevet aktivt med noen idrett eller aktivitet generelt. Juni 2022 bestilte jeg noen nye løpesko og siden den dagen jeg tok på meg disse skoene, har jeg aldri kikket meg tilbake. Distansene blir lenger og nye rekorder blir satt.

Jeg er vanvittig takknemlig over å få være en del av ambassadør teamet rundt BCM, som forøvrig også blir mitt første langdistanse løp. Så fra nå og i tiden frem mot distansen halvmaraton som jeg har valgt, blir det mer tilspisset trening rettet mot halvmaraton. Håper på at Bergen City Maraton slår nye rekorder i påmeldte deltakere og tilskuere.