Knut & Maria

Maria: 28 år, fysioterapeut, bor i Tønsberg.

Knut: 39 år, jobber som fagarbeider på en barneskole, bor i Tønsberg

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2023?:

Vi skal begge løpe halvmaraton!

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

BCM er en ekte folkefest! Først og fremst fordi det er en utrolig morsom dag med flere ting som skjer. I traseen er det motiverende publikum, arrangører og frivillige som heier løperne frem.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Løping gir oss økt livskvalitet. Det bidrar til bedre søvn og indre velvære, det gir masse positiv energi som gir godt humør og mer overskudd til hverdagen. Knut skal løpe sin første maraton i desember som også naturligvis gir motivasjon til å ha kontinuitet og kvalitet i treningen. Ellers handler trening mye om det sosiale som å skravle mens vi løper rolig eller å være del av en treningssal hvor alle rundt oss yter godt.

«Vi møtte hverandre i forbindelse med at vi begge løp Bergen City Maraton i 2019, og at vi begge skulle være ambassadører i 2020»

Vi er begge så heldige som har vokst opp med gleden av idrett og sport. Etter hvert som vi ble voksene og gav oss med lagidrett for å reise på lenger utenlandsturer og studier i utlandet, ble løping en enkel arena for bevegelsesglede. Alltid tilgjengelig! I en del år løp nok Knut mest når han hadde dårlig tid, men for fire – fem år siden, bukket han under for presset fra en kompis om å melde seg på sitt første løp, og fra den dagen har det blitt flere og flere kilometer. Vi oppdaget også at løping er en arena for å bli kjent med andre, enten om det er å bli med på lokale løp, treninger og andre arrangementer. I Tønsberg er vi en del av Tjøme Løpeklubb som har mange treffpunkter i løpet av året, både treninger og konkurranser, vi er heldige som har fått ett stort nettverk takket være løpeklubben vi er med i. Vi må heller ikke glemme å nevne at vi møtte hverandre i forbindelse med at vi begge løp Bergen City Maraton i 2019, og at vi begge skulle være ambassadører i 2020, det løpet ble dessverre covid-avlyst. Men takket være det har vi delt mange kilometer og ikke minst den fine hverdagen. Alt tyder på at det kommer en liten ambassadørbaby i løpet av november. Takk til BMC 😉

Løpeglede og smilepuls, mestring og felleskap. Det er bare noe av det løpingen gir oss. Gleden av å gjennomføre et løp sammen med venn eller samboer, eller å komme seg gjennom en tung intervalløkt en regnfull oktoberkveld i regnet – det er faktisk ekte lykke for oss!

Både gjennom jobb på skole og sykehuset, og ikke minst instruktørjobben på treningssenteret, så opplever vi hele tiden å se gleden løpingen gir mennesker i alle aldere. En seksåring som spurter ut til friminutt, eller en godt voksen pensjonist som kommer seg gjennom den planlagte treningsøkten denne uken også. Aktivitet ER folkehelse! Det er enkelt, og det er for alle. Snør på deg skoene, ta med deg unger, elever, foreldre eller naboer – og skap gode løpsopplevelser sammen.

Vi har løpt alt fra paddeflate gateløp i utlandet til fjelløp i Jotunheimen. Vi deltar på løp som er tre minutter hjemmefra og vi har kjørt bil i timevis for å så vidt rekke startskuddet. Felles for alle opplevelsene er gleden ved å gjennomføre, og det å konkurrere med seg selv og for å hele tiden bli litt bedre.

Traseen i Bergen ble en favoritt og vi gleder oss masse til å løpe der igjen, for Maria sin del med ett helt annet utgangspunkt enn tidligere. Vi tror det blir en spennende periode hvor vi får brukt mye av den kunnskapen Maria har som fysioterapeut og Knut har som den «løpenerden» han er, til å tilpasse treningen mot det første halvmaraton etter svangerskap og fødsel. Kanskje er det noen der ute i samme sko?

Kort oppsummert til deg som lurer på om løping og Bergen City Maraton er noe for deg, JA – det er noe for deg! Meld deg på så fort du kan. Vi garanterer at du ikke vil angre.