Lisbeth og Bengt

Lisbeth: 52 år, Psykisk Helsearbeider, bor på Askøy.

Bengt: 59 år, Ingeniør og økonom, bor på Skjold.

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2023?:

Vi skal løpe halvmaraton. Vi løper sammen.

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Bergen by er verdens vakreste by å løpe i!  BCM er et flott arrangement og som passer for alle, barne løp, stafett, 5 km ,21,1 og 42,2km.

Vi har løpt løpet to ganger tidligere og det har vært en stor opplevelse for oss. Mestring å gjennomføre og ekstra løpeglede å løpe sammen med andre. Løpet er ikke bare et løp, men en folkefest, publikum står lang løypen og heier frem og motiverer løperen. Smil, heiarop og underholdning er med på å skape stemning i løypen og i byen! Rett og slett gøy!

I tillegg til selve løpet er det også flott å kunne ha muligheten til å delta på fellestrening og foredrag.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Det som motiverer oss er først og fremst løpegleden. Det å kjenne at det er godt å bruke kroppen og kjenne effekten det har både fysisk og psykisk. Vi har stor glede i å løpe sammen, det er ekstra motiverende for oss, det å dele gleden med en annen. Å ha en avtale forplikter og hjelper en å holde kontinuiteten i treningen. Vi er også med i LSA (Løp sammen Askøy) vi er en løpegruppe med motto: Trening og Trivsel. En til to ganger i uken er det fellestrening. Der treffer en mange andre med samme interesse for løping og dette gir ekstra løpeglede og motivasjon. Det er også godt å kjenne på helsegevinsten løpingen gir, og ikke minst kjenne på progresjon.

«vi møtte hverandre på byfjellet, det var ikke mange meterne som var gått før vi kjente at dette var rett for oss begge»

Fysisk aktivitet har alltid vært viktig for oss. I 2019 startet vi med aktiv løping hver for oss. Så kom 2020 og vi møtte hverandre på byfjellet, det var ikke mange meterne som var gått før vi kjente at dette var rett for oss begge. Vårt første møte ble en fjelltur på nesten tre timer! Vi oppdaget at vi hadde mange felles interesser foruten løping. Fjellturer, 2K+ toppturer, Fjelltoppjakten, randonee og vinterbading for å nevne noe.

Vi begynte å løpe sammen, og kjente raskt at dette var gøy og givende. LØPEGLEDE. Vi meldte oss på BCM halvmaraton 2021, dette var første halvmaraton for oss begge. En fantastisk flott løpsopplevelse, som ga en stor mestringsopplevelse. Dette ga mersmak og siden har vi løpt sammen.

I dag vil vi kalle oss for aktive mosjonister og løper både gate- og terrengløp. Vi har stor glede av begge deler, da vi liker variasjonen dette gir. Vi liker å delta på løp da dette gir oss fantastiske opplevelser og god mestring, samt at vi treffer mange hyggelige løpere. De fleste løp, starter og avslutter vi sammen over målstreken. Løping og konkurranser har ført oss til steder i Norge vi ikke har vært før. Denne «reisen» har gitt oss mye glede. Vi har ulike styrker, dette prøver vi å dra nytte av, vi bytter på å dra, på å motivere og på å pushe hverandre. Lisbeth har sin styrke i terrengløp, mens Bengt er hakket kvassere på gateløp.

Løping har vært en positiv bidragsyter i våres hverdagsliv som har ført til at vi nesten daglig har en løpetur, i all slags vær og føreforhold. Fordelen med å være to er at vi motiverer hverandre og «dørstokkmilen» er lavere. I tillegg er det en fin mulighet for å ta hverdagspraten og nyte treningsøkten.

Er det ett løp vi skal delta på i 2023, så er det definitivt BCM 2023.