Maria Nyhammer Larsen

28 år, jobber i forsvaret, Olsvik

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2023?:

Jeg ønsker å løpe halvmaraton i BCM 2023 og ønsker å slå persen min på 1:50:21.

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Det å delta i et løp og ikke minst ha en motivasjon for å trene, betyr alt. Det kan føles tungt å trene enkelte dager, spesielt om treningen ikke har et mål og mening. Med å melde seg på et løp, gir det motivasjon for meg å komme med på trening. Det er kjempe god stemning rundt et arrangert løp. Folk står langs hele løypen og i det du løper forbi, føles det som de heier akkurat på deg. Adrenalinet pumper når du står på startstreken, stemningen er god og selvfølgelig det å kunne få dele løpegleden med andre løpeglade mennesker er utrolig gøy.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Man angrer aldri på en treningsøkt, spesielt de dagene dørstokkmilen er uendelig lang. Det å bare komme seg ut, uansett vær gir en utrolig god mestringsfølelse når treningsøkten eller lufteturen er over og man kan slenge seg ned på sofaen med god samvittighet.

For at opptreningen ikke skulle være «bortkastet» arrangerte jeg og ene kollegaen eget maraton

Min interesse for trening generelt har alltid vært tilstedet. Født og oppvokst rett nedenfor Løvstakken, så uendelig mange fjellturer har det blitt. Jeg liker å variere trening med både fjellturer, styrketrening, løping og panel. Jeg har alltid løpt litt inni mellom, og fullført løp som blant annet skogsmaraton (halvmaraton) på tiden 1:59:58 (målet var på to timer) og Fanakarusellen (halvmaraton) på tiden 1:50:21 (målet var 1:50). Løpegleden kom til meg da jeg tidligere jobbet på XXL. Meg og tre av mine sporty kollegaer, inngikk en avtale om at i 2020 skulle vi reise til Barcelona og fullføre vårt første helmaraton. I forkant av dette, løp vi blant annet fra Ikea i Åsane til Sartor i Øygarden for å bli klare for maraton distansen. Dessverre skulle vi 14 mars, men ble dessverre avlyst pga korona. For at opptreningen ikke skulle være «bortkastet» arrangerte jeg og ene kollegaen eget maraton. Vi løp fra Rong til Ågotnes tur/retur og en mil rundt på Ågotnes slik at vi fikk distansen. Som belønning hadde vi heiagjeng langs løypen og egenprodusert medalje ble utgitt. Det å ha et mål, og spesielt gjerne sammen med noen, gjorde denne følelsen jeg fikk da vi hadde fullført dette, helt fantastisk. Et uforglemmelig minne, og angrer ikke for at vi gjennomførte.