Sara Ekern

21 år, studerer fysioterapi 3. året ved HVL. Kommer fra Asker, men studerer her i Bergen

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2023?:

Jeg skal løpe halvmaraton for 3. gang i BCM-løypen!

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

BCM er et utrolig gjennomført og bra arrangement. Har man lyst på en god utfordring og kjenne på verdens beste mestringsfølelse er man bare nødt til å melde seg på BCM. Det er også en utrolig fin løype hvor du får sett store deler av Bergen by, med forskjellige kulturinnslag og underholdning underveis. Med mange på startstreken har man alltid en rygg å henge seg på, og man vil også kjenne på den gode løpestemningen som brer seg over hele byen denne dagen. BCM er for absolutt alle uansett utgangspunkt og løpeform. Dette mangfoldet er man bare nødt til å oppleve.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

For meg har trening alltid vært en naturlig del av hverdagen. I oppveksten har jeg drevet med langrenn, og har alltid vært glad i å trene utholdenhet. Etter jeg flyttet til Bergen har jeg blitt bitt av løpebasillen og elsker å løpe i Bergens mange flotte tur- og løpetraséer. Jeg er utrolig glad i å løpe sammen med andre, og har fått noen av de beste vennskapene mine gjennom løpeturer. Jeg kan også kose meg alene med god musikk på øret. For meg er treningen og løpingen er prioritet i hverdagen og kan sammenlikne det med å pusse tennene, vil helst gjøre det hver dag. Jeg tror også det er viktig å finne løpegleden på selve turen i tillegg til den gode følelsen etterpå som også er veldig viktig. Det er også veldig motiverende å kjenne at formen blir bedre, at man har masse energi og overskudd i hverdagen og være i god nok form til å kunne utforske og oppleve den fantastiske naturen i Norge.

«Da jeg flyttet til Bergen begynte jeg å løpe veldig mye»

Jeg heter Sara Ekern, er 21 år gammel, født i 2001 og kommer fra Asker. Jeg har tidligere gått aktivt på langrenn frem til 2020 og vil si at jeg har trent utholdenhet hele livet. Jeg er veldig sosial, elsker å bli kjent med nye mennesker og liker å spre masse treningsglede! Løper uten mål og mening, uten noen bestemt treningsplan, men med den enorme løpegleden jeg har blir det en del kilometer i uka.

Etter videregående flyttet jeg til Bergen for å studere fysioterapi. Da jeg flyttet til Bergen begynte jeg å løpe veldig mye, og har deltatt på 6 halvmaraton de to siste årene, der to av dem har vært Bergen City Halvmaraton, årets høydepunkt og løpefest.

Etter jeg flyttet til Bergen har jeg blitt skikkelig bitt av løpebasillen og løper i snitt 8-12 mil i uken. Har løpt BCM både i høsten 2021 og nå i våres. Det var utrolig gøy å kjenne på den gode løpestemningen, og jeg fikk mye motivasjon til å delta på flere halvmaraton etter jeg var med på BCM. I sommer var jeg i mye aktivitet både gjennom løping, gåing og rulleski. Hadde ingen plan, men allikevel perset jeg med 4 minutter på Drammen halvmaraton. To uker senere løp jeg Oslo halvmaraton der jeg også var kjempefornøyd med egen innsats. Jeg gleder meg skikkelig og ser frem til hvert løpearrangement. Kjenne på spenningen, nervøsiteten, mestringsfølelsen og det sosiale samholdet som skapes. Denne følelsen kan ikke måles med noe annet.

Jeg gleder meg veldig til å vøre ambassadør for Bergen City maraton og har som mål å spre masse løpeglede uansett utgangspunkt og mål. Jeg unner alle den gode mestringsfølelsen og mener det er noe vi alle fortjener å kjenne på!