Stine Hildenes

28 år, Kiropraktor, Bergen

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2023?:

Halvmarathon

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

BCM er en folkefest og her får man sett Norges fineste by fra sin beste side. Med mye liv langs løypen og fantastisk utsikt over byen blir det en dag man som løper sent vil glemme. Å sette seg et mål og å kjenne mestringsfølelsen både underveis i treningsprosessen og når målet endelig nås er en uslåelig følelse. Jeg løp BCM halvmarathon for første gang i 2021, og klokket inn på 1:40:24. Nå gleder jeg meg enormt til å gjenoppleve stemningen.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Å trene gir meg endorfiner og energien som trengs for å mestre hverdagen. Følelsen både underveis i treningen og ikke minst etterfølgende, er det som motiverer meg mest. I tillegg gir treningen rom for flotte naturopplevelser, sosialt samvær og mye mestringsfølelse. Løping er for meg i tillegg et sted hvor jeg får sortert og ordnet tankene mine, og løst små og store hverdagsutfordringer.

«…takknemlig for hver eneste løpeøkt»

Mitt navn er Stine, jeg er 28 år og kommer fra Nordfjordeid. Jeg har en stor lidenskap for idrett og fysisk aktivitet, og har under oppveksten vært innom en lang rekke forskjellige idretter, blant annet fotball, handball, ridning og friidrett. Jeg har en mastergrad i Klinisk Biomekanikk og arbeider som kiropraktor på Behandling for Alle her i Bergen. Jeg har også fysikalsk behandlingsansvar for herrelaget til Viking TIF Handball. Jeg elsker jobben min, og synes det er veldig givende. Løping har vært en lidenskap i flere år, og jeg løper både alene, med venner og i løpegruppe. Løpingen er noe som gir meg mye glede og indre ro.

I februar 2022 ble jeg litt overivrig med løpingen, og økte treningsintensiteten fortere enn hva kroppen klarte å håndtere. Dette førte til at jeg pådro meg min første løpeskade – En overbelastning av senen under fotsålen som kalles Plantar fascitt. Skaden gjorde at jeg i en periode ikke kunne løpe – Bare det å gå ut av sengen om morgenen ga skarpe smerter under hælen. Å ikke kunne løpe var for meg en stor utfordring, og jeg følte meg nedstemt. Man har virkelig aldri så lyst å løpe som når man ikke kan.

Jeg bestemte meg raskt for at noe måtte gjøres, og investerte i en sykkel som kunne gi mulighet for alternativ trening utendørs, i tillegg til trening på ellipse og styrke inne. Ved å trene alternativt samt gjøre rehabiliterende styrkeøvelser kunne jeg i løpet av våren gradvis gjenoppta løpingen. Den 18. juni var jeg endelig blitt bra nok til å kunne løpe lenger distanser igjen, og jeg deltok i E39 Tunnelløpet mellom Os og Lagunen. Målet var å gjennomføre i et rolig tempo og å ikke provosere skaden – Dette lykkes og følelsen av å endelig kunne løpe igjen var helt fantastisk. Nå er jeg heldigvis skadefri, og jeg setter enormt pris på å kunne løpe uten smerter.

Å gjennomgå en skadeperiode og etterfølgende rehab har fått meg til å sette enda mer pris på løpingen. Jeg er nå takknemlig for hver eneste løpeøkt. I tillegg har det gjort at jeg nå er enda mer bevist enn tidligere i forhold til viktigheten av belastningsstyring og å lytte til kroppen. Å trene skadeforebyggende og alternativt for å gi kroppen variasjon har også blitt viktig for med. Nå gleder jeg meg veldig til å trene mot BCM, og ser frem til en mange gode treningsopplevelse på veien mot målet.

Fysisk aktivitet er enormt viktig for min fysiske og ikke minst min psykiske helse, og jeg håper å kunne bidra til at enda flere kan oppleve fordelene og gledene ved en fysisk aktiv livsstil.