Knut Engmann

39 år, jobber som fagarbeider på en barneskole, bor i Tønsberg.

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?:

Halvmaraton, 21 km

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

BMC er en ekte folkefest. Fantastisk stemning hele veien gjennom løypa. Arrangementet er veldig bra og bergensere er gode til å heie på alle.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Mine motivasjoner til å komme meg ut å trene er rett og slett økt livskvalitet. Ingenting gir meg mer energi eller letter et tungt hode mer enn en løpetur.

«Løpingen har gitt meg uendelig mye. Jeg har fått nye venner og bekjentskaper som skaper glede og gode minner på hvert eneste løp»

Løpeglede og smilepuls, mestring og felleskap. Det er bare noe av det løpingen gir meg. Gleden av å gjennomføre et løp sammen med en kompis, eller å komme seg gjennom en tung intervalløkt en regnfull oktoberkveld i regnet – det er faktisk ekte lykke for meg! 

Både gjennom jobben min på skolen og instruktørjobben på treningssenteret, så opplever jeg hele tiden å se gleden løpingen gir mennesker i alle aldere. En seksåring som spurtet ut til friminutt, eller en godt voksen pensjonist som kommer seg gjennom løpetimen denne uka også. Løping ER folkehelse! Det er enkelt, og det er for alle. Snør på deg skoene, ta med deg unger, elever, foreldre eller naboer – og skap gode løpsopplevelser sammen.

Jeg har løpt alt fra paddeflate gateløp i Spania, til fjelløp i Jotunheimen. Jeg har deltatt i løp som er tre minutter hjemmefra og jeg har kjørt bil i timevis for å så vidt rekke startskuddet. Felles for alle opplevelsene er gleden ved å gjennomføre. Det å konkurrere med seg selv og hele tiden bli litt bedre. 

Løpingen har gitt meg uendelig mye. Jeg har fått nye venner og bekjentskaper som skaper glede og gode minner på hvert eneste løp. Og ikke minst, løpingen og Bergen City Maraton gjorde at jeg møtte samboeren min Maria – og i løpet av høsten så kommer det en ambassadørbaby til verden. Takk til BMC J

Til deg som lurer på om løping og Bergen City Maraton er noe for deg, JA – det er noe for deg! Meld deg på så fort du kan. Jeg garanterer at du ikke vil angre.