Anne Kristine Johansson Ellingsen

39 år

Jobber med salg og markedsføring

Bor i Fana

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?:

Halvmarathon, 21km

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Å sette seg et treningsmål er viktig for motivasjonen. Mestringsfølelsen når man passerer målstreken er enorm. BCM er et fantastisk løpsarrangement hvor du får løpe i pittoreske omgivelser i Norges vakreste by. Løypen er variert og støtten fra lokalbefolkningen er enorm, det står folk og heier på deg under hele løpet. Løpet har mange deltakere, så byen forvandles til en folkefest med elektrisk stemning. Endorfin-garanti!

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Følelsen det gir meg underveis og etterpå. Jeg blir rett og slett en bedre utgave av meg selv etter en løpetur: en bedre mamma og en bedre partner. Alle helsefordelene det gir er også en stor bonus.

«BCM er et fantastisk løpsarrangement hvor du får løpe i pittoreske omgivelser i Norges vakreste by»

Her kommer blogginlegget som avtalt 🙂 Jeg håper det er greit, gi meg en lyd om du ønsker at det er noe som skal justeres.

Jeg graver frem Otrivin og Paracet fra lommen mens jeg lurer på om det skal slutte å sludde snart, det er jo tross alt juni. Jeg sjekker at klokken og spillelisten er klar før jeg knyter skoene en siste gang før start. Startskuddet går og jeg haster avgårde, sammen med hundrevis av andre løpeglade mennesker. 

Stockholm Maraton 2012 – mitt første helmaraton og det som virkelig ga meg blod på tann ift løping. Mot alle odds egentlig! Jeg hadde fått influensa, været var en katastrofe og mobilen gikk tom for strøm halvveis i løpet, noe som betød ingen musikk på øret siste halvdel. Da jeg krysset målstreken var jeg så lettet, så stolt og så sliten som jeg aldri har vært før i hele mitt liv. Jeg nærmest krøp tilbake til hotellrommet, la meg i badekaret og ble liggende en god stund for å lindre en sliten kropp. Så skjenket jeg meg et glass velfortjente bobler og godfølelsen kom snikende. Dette måtte deles i SoMe! 

Siden den gang har det blitt mange helmaraton, halvmaraton og andre distanser på ulike lokasjoner: New York, Reykjavik, Nice – og selvsagt: BERGEN. Jeg har deltatt på BCM flere ganger, både på helmaraton, halvmaraton og i stafetten. Løypen er helt unik og jeg blir like stolt over byen hver eneste gang jeg deltar i løpet. Fokuset har nok sklidd mer over på prestasjon enn på å gjennomføre etter hvert som årene har gått, men ellers er mestringsfølelsen fortsatt den samme når jeg passerer målstreken. Jeg vil si den er avhengighetsskapende, akkurat den følelsen! For hva er det som er grunnen til at man gjør dette, igjen og igjen? Man betaler for å få lov å løpe..? For meg handler det om å sette seg et mål – man har meldt seg på et løp og det gir retning, driv og motivasjon. Det er følelsen av fellesskap, man er en del av noe. Det er følelsen av mestring. Det er begeistringen over hva kroppen klarer å få til, det er til og med en feiring av det. Det er endorfinene, folkefesten, den elektriske stemningen over hele byen akkurat denne dagen. For er det noe vi bergensere er gode på, så er det jammen meg å heie – det kan vi! Med eufori og løpeglede i alle byens kriker og kroker denne dagen er en feiring uunngåelig – byen forvandles til en eneste stor løpsfest fra morgen til kveld og jeg elsker det. 

I 2024 blir det halvmaraton på meg og treningen begynner NÅ, let´s go!  

Xoxo Running Girl