Anette Nedreli

33 år, Bergen

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?:

Eg har tenkt å prøve meg på maraton for første gang!

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

BCM er et gøyt og koselig arrangement med mye mestringsfølelse, god stemning, og det er en folkefest for alle i alle aldre, enten man er en som er med for første gang, eller man prøver å perse på løpet, eller om man bare vil være en del av festen og ha det gøy. Det å være påmeldt gir også motivasjon til å trene mer fram mot løpet. Hvis man synes det høres for tungt ut å løpe 5km så går det helt fint å gå enten hele eller deler av veien, og man har alltid folk rundt seg, og man kan også ta med familie og venner og gå/løpe sammen. Det er mange muligheter!

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

For meg kan dørstokkmilen være litt høy, og da er det alltid greit å ha et mål å trene mot, feks BCM, og en plan for hva eg skal gjøre, og også et bestemt antall ganger eg skal ut og løpe i uken. For øyeblikket har eg et mål om 3 løpeturer i uken der 2 gjerne er intervaller og en er en rolig langtur. Det er også mer motiverende å trene sammen med andre, så at BCM arrangerer fellestreninger er helt supert! Eg har også blitt med i løplabbet sin løpegruppe på mandager, og eg er stadig med på løp siden det er gøy å løpe løp, enten de er korte eller lange.

«Det ble en slags dyr fellestrening med eller uten medaljepremie»

Eg begynte å løpe litt for mange år siden, men det var veldig på og av i lang tid og uten noen spesiell plan. Muligens sånn type nyttårsforsett som varer en uke eller noen dager før eg ga opp i noen måneder, før eg fikk for meg at eg skulle begynne å løpe igjen.

Første gang eg deltok på BCM var i 2017, da på 5km, og det synes eg var veldig gøy! Så eg har også blitt med på alle løpene deres i ettertid også.

Eg har tidligere blitt møtt med holdningen at det å betale for å være med på løp er tullete når man bare kan gå ut for å løpe en tur uten å betale, men hele løpsopplevelsen på løp er definitivt noe helt annet enn å bare løpe for seg selv, så etter dette løpet så forstod eg mer verdien av å delta i løp og at det faktisk er vel verdt pengene!

Eg var fortsatt inkonsistent på treningen, og det var en periode der eg meldte meg på ulike 5km løp rundt omkring i Bergen og løp kun på løpene og aldri ellers. Det var gjerne delvis spontan påmelding samme dag også! 😅 Det ble en slags dyr fellestrening med eller uten medaljepremie 😂

Som litt lat og treg person så funket 5km bra, for det kunne eg delta på uten særlig mye trening i forkant, og løpene varte ikke så lenge heller, så det var det eg holdt på med i mange år. Men i 2022 meldte eg meg på BCM halvmaraton for første gang siden faren min skulle det, og da fikk eg også lyst til å prøve meg på det. Da måtte eg trene mer konsistent i forkant, og eg fant meg en treningsplan på nettet som eg kunne følge mer eller mindre (det blir alltid mindre! 😅). Så eg fullførte mitt første halvmaraton i 2022, og det var veldig stort og gøy å kunne greie det!

Litt senere var eg også med på Åsaneløpet sitt halvmaraton. Det var en totalt annerledes opplevelse enn BCM siden eg ble løpende alene mesteparten av løpet og eg var 3. sist, i motsetning til BCM der man alltid har folk rundt seg og gjerne har litt mer margin til sisteplass. Eg husker også at eg var sliten etter 4km og lurte på hvordan eg skulle greie 17 km til, men det gikk visst med litt gåpauser og rolig tempo. Det var også et veldig fint løp og eg koste meg!

Og bare så det er sagt så er det seg selv man løper mot, og ikke noen andre, så det er ingenting gale med å komme sist i mål. Eg har selv kommet sist i løp, eg er den tregeste på intervalltreningen til løplabbet, og eg melder meg på løp selv om eg forventer å være sist, og det er bare en bonus om eg ikke er det. Det viktigste er at eg koser meg! En tanke eg også har er at eg får uansett en bedre plassering enn de som ikke er med på løpet! 😅

Dessverre hadde eg ikke spesielt mange løpeplaner etter sommeren 2022, så den sommeren løp eg såvidt, så når høsten kom så skadet eg foten når eg endelig fant meg et løp å trene mot. Det å bli bedre endte opp med å ta mye lengre tid enn eg trodde, og eg turde ikke å løpe på flere måneder. Det var ikke før eg løp Bergen City Milen etter en kort opptrening at eg innså at det var løping som skulle til for å kurere foten, så etter det har eg heldigvis ikke vært plaget av foten lengre. Men høsten og vinteren var eg mye forkjølet og trakk visdomstenner, så treningen mot 2023 BCM halvmaraton gikk ikke optimalt. Men eg greide likevel å løpe raskere enn i 2022, noe eg var meget fornøyd med siden eg hadde trodd eg skulle være tregere!

2023 ble virkelig det store løpeåret mitt hittil, med mer konsistent trening og flere løp. Tidligere har eg også såvidt kjent noen på løp utenom pappa på de løpene han er med på, men etter å ha blitt med i løplabbet sin løpegruppe og gjennom fellestreninger så er eg blitt kjent med flere, så det er mye mer sosialt å drive med løping nå.

Årets store mål var å løpe FjordViking på Knarvikmila som bestod av tre løp på en dag; halvmaraton, 10km og 5km. Eg var litt bekymret for om eg kom til å greie tidskravene fordi man hadde 2,5 time på seg til å løpe halvmaraton, og eg bruker nærmere 2,5 time på det, og man hadde 1,5 time på seg på 10km. Eg greide heldigvis å rekke neste start og fikk tilogmed ny pers på halvmaraton! Eg hadde satset på å ha en rask restitusjon mellom løpene sånn at eg var klar for et nytt løp innen ett kvarter, men eg stivnet visst til istedenfor og ble skikkelig sliten, sånn at det var skikkelig tungt å løpe både 10km og 5km, og eg fikk vel negativ pers på begge de om det er en ting! 😂 Det var en stor hjelp å ha søsteren min med på løpet som support! Hun passet på tingene mine og hjalp meg før, mellom og etter løpene og heiet på meg. Eg greide å fullføre alle løpene og er nå stolt eier av en FjordViking-caps! 😅

Andre store høydepunkter i løpekarrieren min har vært å løpe BCM 5km på under 30 minutter, noe eg greide i 2019, og nå nylig i 2023 løp eg også Bergen City Milen på under 1 time!! Så nå begynner eg å føle meg rask! 😅

Nå blir mitt neste hovedmål å prøve meg på BCM Marathon 27 april 2024. Det blir spennende å prøve meg på det, selv om det virker ganske langt og lenge å løpe, men eg har troen på at eg skal greie det under makstiden på 6 timer! Med god trening på forhånd så håper eg at det skal gå bedre enn FjordViking på Knarvikmila der eg ikke var helt forberedt på distansen!

For mange år siden var det en drøm for meg å kunne løpe lenge i strekk, og nå er det mulig for meg!

Eg håper som ambassadør å kunne dele løpeglede med alle, enten man er rask eller treg, løper kort eller langt, alene eller sammen. Det viktigste er å kose seg! 😊