Daniel Bruvik

27 år, Produksjonsingeniør, Osterøy

Hvilken distanse skal du løpe på BCM ?:

Løper halvmaraton på BCM 2024

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Vil anbefale andre å delta på BCM fordi jeg selv synes det er et veldig flott arrangement å delta på. Det har gitt meg noen veldig gode løpsopplevelser, noe jeg veldig gjerne ønsker at andre også skal få oppleve. 

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Både følelsen man får etter å ha trent, men også fordi jeg har et ønske om å bli en bedre løper. Det er ikke alltid like lett å komme seg over dørstokken, men da pleier jeg å tenke på mine framtidige mål om nye personlige rekorder. Og for å oppnå de målene vet jeg at man må komme seg ut å trene. Det er også sjelden man angrer på en treningsøkt, noe som jeg prøver å minne meg selv på de dagene det er ekstra tungt å komme seg ut. Et triks som jeg ofte også bruker er å melde seg på et løp frem i tid slik at man kan bruke det som motivasjon til å gjøre den treningsjobben som må til frem mot løpet.

«Første runden gikk derfor alt for fort i forhold til det som var planen, og jeg fikk kjenne på krampene allerede i fjellveien ut på andre runden»

Min interesse for løping startet da jeg og noen kompiser meldte oss på marathon på BCM i 2021. Jeg hadde på det tidspunktet null ide om hva som ventet meg da jeg skulle forsøke meg på å løpe 42,2 km for første gang. Treningen i forkant var veldig ustrukturert og det varierte veldig fra uke til uke hva jeg trente. Mange av treningsøktene foregikk i og rundt en fart på 5 min/km, og dette ble derfor en målfart når jeg stod på startstreken i august 2021. Dette tilsvarer en sluttid på 3 timer og 30 min. Startskuddet gikk, og jeg ble som mange andre revet med av stemningen. Første runden gikk derfor alt for fort i forhold til det som var planen, og jeg fikk kjenne på krampene allerede i fjellveien ut på andre runden. Det ble derfor en brutal andre runde og jeg endte til slutt opp på en sluttid på 3:48. Jeg var veldig glad over å fullføre min første marathon, men var samtidig litt skuffet over å ikke klare tidsmålet. Dette resulterte i at jeg allerede i dagene etter løpet bestemte meg for at jeg skulle ha revansj i samme løype året etterpå!

Når jeg et par uker etter løpet i 2021 var klar til å begynne å trene igjen kom jeg i kontakt med Bjarte Vik som er en tidligere storløper og nåværende trener i friidrettsgruppen til Osterøy Idrettslag. Han introduserte meg for intervalltrening, og da det som man kaller for terskeltrening. Dette var noe jeg synes var veldig interessant og jeg begynte da å lese meg mer opp på hva dette var og hvordan man burde trene for å bli bedre til å løpe marathon. En økt som tidlig pekte seg ut som en favorittøkt var 10x1000m på bane med 60s pause. Gjennom høsten 2021 trente jeg x antall økter av den typen, og jeg opplevde da stor fremgang på farten på disse øktene. Etterhvert som vinteren nærmet seg slutt begynte jeg også å få struktur på langturer.

Opprinnelig var målet på BCM 2022 å løpe på 3 timer og 15 minutter, og dette var noe jeg fikk mer og mer tro på at skulle gå etterhvert som løpet nærmet seg. Omtrent en måned før løpet, så var jeg på Trene Sammen City for å utføre en terskeltest hos Dag Hilland som var testleder der. Etter denne testen snakket vi om at jeg om en måned skulle løpe BCM, og han mente basert på testresultatene at jeg burde klare å løpe sub 3 timer. Dette var jo en drømmegrense jeg hadde tenkt på før, men som jeg trodde jeg ikke var i nærheten av å kunne klare allerede nå. Jeg bestemte meg uansett for at jeg måtte prøve. Det skulle vise seg at han hadde rett, og jeg løp i mål på 2:57:47!!

Etter dette løpet ble jeg enda mer hektet på løping, og meldte meg inn i Osterøy IL og begynte å trene med treningsgruppen Team Batti ledet av legenden Bjarte Vik. Her fikk jeg matchet meg mot andre gode løpere, og fortsatte den fine fremgangen min og løpte blant annet mitt aller første halvmaraton på 1:19:22. Hele 2022 ble en eneste stor opptur med mange kjekke løpsopplevelser og mange nye perser. Fremgangen og mestringsfølelsen fortsatte også å vokse gjennom vinteren 2022/2023 og resulterte i at jeg i april 2023 satte ny personlig rekord på marathon i Paris på 2:38:45.

Løping, og da spesielt marathonløping har gitt meg mye glede og mestringsfølelse. Jeg håper at jeg som ambassadør for BCM 2024 kan hjelpe og motivere andre til å finne samme glede og oppnå samme mestringsfølelse som jeg har gjort.