Eveline Revheim Askeland

29år, vernepleier, bor i Bergen.

Hvilken distanse skal du løpe på BCM?:

Halvmarathon

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Masse løpeglede i en deilig by. En gøy utfordring med masse folk og stemning. Masse mestringsfølelse når du kommer i mål, sammen med en skillingsbolle.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Min motivasjon for å komme meg ut på trening er den gode mestringsfølelsen det gir. Løping er god trening som er lett tilgjengelig, og det er mitt rom for terapi og egentid hvor jeg kan koble ut verden rundt. Samtidig som det gjør at jeg holder meg i relativt god form og da kan være aktiv sammen med datteren min.

«Vår datter Milla er ofte med i vognen og vi får derfor kombinert trening for mor, men hvile for den lille»

Som tidligere kajakkpadler må jeg innrømme at løpeøktene før i tiden ikke var min store favoritt, men noe som skulle gjøres. Min løpeglede våknet gradvis til live, men blomstret virkelig når jeg var på utveksling i Zambia og har siden da vært min favoritt treningsform. 

På et tidspunkt kom det dessverre også til en tid der løpingen ble litt for voldsom, og rett og slett litt usunn og tvangspreget, og jeg har måttet jobbe med å roe dette ned, og finne en sunn balanse. For løping gir meg så mye glede og mestringsfølelse, og det er dette jeg løper for. Jeg har deltatt i flere ulike løps konkurranser, både flatt og i motbakke, og det å tyne kroppen litt er jo litt godt også, vertfall etterpå! 

I juli 2022 ble vår datter Milla født. Dessverre altfor tidlig og altfor liten, bare 390g. Vi har vært heldig og den lille har motbevist alle, men det har vært en tøff tid, der løping har vært min nødvendige terapi for å lufte hodet og få et lite pusterom. Jeg har en god heiagjeng, med foreldre som alltid har stilt opp med kubjeller og full pakke, og nå en ektemann som også deler løpegleden med meg. Og ikke minst min nå trofaste løpevenn og heiagjeng, Milla. 

For tiden løper jeg mest flatt og på asfalt, da det er dette som er enklest i min hverdag. Vår datter Milla er ofte med i vognen og vi får derfor kombinert trening for mor, men hvile for den lille. Jeg er også veldig glad i å løpe på fjell og i terreng, og gjort masse av dette, og må nok kanskje si at det er dette som er min favoritt. Å løpe i fjellet, finne flyten og bare nyte! 

Birkebeinerløpet 2023 må kanskje være min beste løpsopplevelse den siste tiden. Nydelig vær, masse folk, deilig løype og god stemning! 

Ellers trives jeg veldig godt når jeg får løpe sammen med både min mann og Milla. Og siden vi er to som helst vil dytte vognen, blir dette delt broderlig med annenhver kilometer hver.