Joacim Lunde

38 år, Miljøterapeut, Porsgrunn i Telemark

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2023?:

Jeg skal løpe samme som i fjor, halvmaraton distanse med mål om sub 2 timer.

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

I jakten på magiske opplevelser, så er Bergen City Marathon absolutt et løp som vil gi deg en slik opplevelse. BCM forvandler hele byen til en stor folkefest og bergenserne viser samme engasjement for å gi deg en unik stemning og heier på deg hele veien gjennom løypa.

Selv har jeg fått oppleve halvmaraton distanse i Bergen og oppfordrer hver og en til å utfordre seg selv til å melde seg på å delte på en av Norges lengste gatefester.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Det er mange ting som motiverer meg til å trene, og noe av det beste med fysisk aktivitet er at det bidrar til bedre psykisk helse og livskvalitet! For meg har nettopp løping blitt min form for terapi, der jeg føler det er kun meg i en bekymringsfri verden.
Jeg er en person som jakter endorfiner, så andre ting som motiverer meg er å sette meg mål som jeg må jobbe mot, dette innebærer at jeg må ha disiplin og trene selv på dager der jeg mangler motivasjon. Jeg elsker å presse kroppen og se på utviklingen av hvor langt jeg kan presse meg.

«DEN SOM GIR SEG ER EN DRITT»

Løping mer enn bare fysisk aktivitet

Så hvem er jeg? En svært utadvendt og energisk tobarns pappa på 38år med godt humør, som er glad i å løpe, utfordre meg selv og . Venner beskriver meg som en person som er ydmyk og lett å prate med, morsom, sprudlende og positiv.
 
Jeg har flere enormt gode løpeopplevelser og en av dem er blant annet folkefesten under Bergen City Marathon der jeg deltok på mitt første halvmaraton. Den mestringsfølelsen av å komme i mål der etter å ha løpt siste 5km med kramper i begge bein, var ubeskrivelig. Andre gode opplevelser er Navy Race i Horten og Romerikes Råeste. Begge disse er OCR løp, altså 8km løp med henholdsvis 30 og 70 hinder. Romerikes Råeste arrangerte NM og her løp vi som lag tok vi 7.plass, en helt vill opplevelse. For å ikke snakke om Nærsnes backyard, som er et 12 timers løp. Man løper en runde på 6,7km der ny runde starter hver hele time, så er målet å komme så langt man klarer. Dette må antageligvis være noe av det mest sosiale løpet jeg har løpt noen gang, der alle snakker med alle og generelt om livet.
Som dere sikkert skjønner er løping mer enn bare fysisk aktivitet for meg. Det er en lidenskap som har formet meg som person og gitt meg en følelse av formål, glede og mestringsfølelse. Gjennom løping har jeg oppnådd fysisk og mental styrke, personlig vekst og funnet et fellesskap som inspirerer meg. Jeg ser frem til å fortsette min reise innen løping og utforske nye løp, sette meg nye mål og fortsette å utvikle meg både som løper og som individ.
 
Fremtidig mål jeg har er å løpe Skogvokteren Ultra NM i 2024, nøyaktig 7 dager etter Bergen City Marathon. Skogvokteren Ultra består av 88km, 3500høydemeter, 80% sti, 20% grus/asfalt og går igjennom tre kommuner, to byer og fem bymarker!