Julie Amdal Nordgård

Hvilken distanse skal du løpe på BCM ?:

For å få mest mulig ut av denne folkefesten har jeg valgt å løpe helmaraton!

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Hvis man ikke har løpt et stort byløp før, MÅ det prøves! Kicket man får når man står på startstreken med startnummer på brystet er helt unik. Alle menneskene, musikken og heiagjenger som nærmest dytter deg fremover i løpa. Kjenner jeg Bergensere rett, så er jeg sikker på at de er helt rå på å lage en skikkelig folkefest! Mestringsfølelsen man får når man kommer i mål og får medaljen rundt halsen må bare oppleves!

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Jeg elsker å løpe! Løping er mitt «Happy Place». Jeg løper i marka, på asfalt, på bane. Det er faktisk sjeldent jeg sliter med dørstokkmila, rett og slett fordi jeg vet godfølelsen jeg får så fort jeg kommer i gang og ikke minst i ettertid er så absolutt verdt det!

«Jeg innsa at dette ikke var måten å bli glad i løping»

Jeg var svært aktiv med friidrett da jeg var ung, men etter mange år med ren latskap innså jeg at jeg måtte ta grep. Så jeg begynte å løpe! Jeg løp alene, følte jo at jeg måtte opp på et visst nivå før jeg kunne løpe med andre (så feil kan man ta…), alle andre virket jo så proffe. Jeg nærmest spurtet fra første meter, ble sliten etter ca. 300 meter og hatet det. Sånn hold jeg på en god stund. Før jeg innså at dette ikke var måten å bli glad i løping!

Jeg begynte å løpe mye roligere, gikk gjerne i oppoverbakker og løp mest i marka. Og det var her jeg knakk koden! Jeg storkoste meg faktisk! Herfra har det egentlig bare eskalert. Løping har rett og slett blitt min greie!

 I starten deltok jeg først og fremst på 10 km gateløp og syns dette var mer enn langt nok. Men hadde jo en fjern drøm om å løpe maraton. Så treningsturene mine ble lenger og lenger, løpene ble byttet ut til halvmaraton og i 2018 løp jeg min første maraton. Følelsen var helt fantastisk! Tid spilte ingen rolle, jeg hadde klart å gjennomføre en maraton!

Men jeg klarte jo ikke å gi meg her, så neste mål ble ultraløp, altså en distanse lenger enn maraton. Jeg har blitt så fascinert av denne sosiale kulturen her fra første stund! Målet mitt på et ultraløp er nesten alltid kun å gjennomføre uten å tenke på tid, men ha en fin opplevelse underveis. Når jeg løper i så mange timer, så har jeg jo også masse tid til å bli kjent med andre underveis. Min erfaring er at det er utrolig mange hyggelige løpefolk, i alle aldre og med ulike bakgrunner.

På et av mine ultraløp, ble jeg kjent med løpeklubben Bamford1869 som holder til i Asker. En relativt ny løpeklubb som startet i 2021 med slagordet «Alle skal med». Jeg meldte meg inn i klubben og elsker samholdet en slik klubb har. Å trene sammen, å ha noen å ta langturene med, vi heier hverandre frem både på trening og under løp. Det betyr så mye.

Jeg håper jeg kan inspirere deg til å finne samme løpeglede som meg, følg gjerne min vei mot Fjordkraft Bergen City Marathon i 2024 på Instagram og/eller Strava.