Maria Spigseth

28 år. Fysioterapeut. Bor i Tønsberg.

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?:

Halvmaraton, 21 km

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Først og fremst fordi det er en utrolig morsom dag med flere ting som skjer. I traseen er det motiverende publikum, arrangører og frivillige som heier løperne frem.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Akkurat nå som jeg er i siste innspurt av ett svangerskap er motivasjonen først og fremst bevegelsesglede! Kjenne at bevegelse gir meg energi, bedre søvn og bedre velvære. Tidligere har trening handlet mye om det sosiale som å skravle mens man løper rolig, være del av en treningssal hvor alle rundt deg yter godt og ikke minst gevistene jeg kjenner på etterpå som handler om å ha det godt inni meg. 

«Møtte min nåværende samboer i forbindelse med at vi begge skulle være ambassadører for Bergen city Maraton i 2020»

Jeg har siden jeg var ung alltid trivdes med å bevege meg, bruke kroppen daglig. Etter hvert som jeg ble eldre og reiste både på utveksling, utenlandsferier, studier i nytt land og annen by, ble løping en så enkel arena for bevegelsesglede, alltid tilgjengelig! Jeg oppdaget også tidlig at løping er en arena for å bli kjent med andre, enten om det var å bli med på lokale løp, treninger og andre arrangementer. Dessuten møtte jeg min nåværende samboer og snart pappa til vår lille gutt i forbindelse med at vi begge skulle være ambassadører for Bergen city Maraton i 2020, ett løp som dessverre ble covid-avlyst. Jeg løp mitt første halvmaraton mens jeg studerte i Nederland, og kontrasten ble stor når jeg senere samme år løp Oslo halvmaraton. Etter nesten 3 år med løp i Nederland ble det brutalt med høydemeter og uvær. Men traseen i Bergen ble allikevel en favoritt og jeg gleder meg så enormt til å løpe der igjen, denne gangen med ett helt annet utgangspunkt enn tidligere. Nemlig ca. 5mnd etter fødsel. Jeg tror det blir en spennende periode hvor jeg får brukt mye av den kunnskapen jeg har som fysioterapeut på å tilpasse treningen mot mitt første halvmaraton etter svangerskap og fødsel. Kanskje er det noen der ute i samme sko?