Martin Sofron Storvik Nilsen

Jobber fulltid som barnehagelærer I Espira.
Jeg er i tillegg støttekontakt for flere brukere, samt ringevikar på et bofellesskap. Jeg er veldig glad i å jobbe med alle forskjellige typer mennesker.

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?:

Helmarathon, 42 km

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Jeg vil anbefale alle å delta på BCM fordi det er det flotteste løpet jeg har løpt, med det flotteste
publikummet, og den flotteste løypa. BCM er en folkefest fra første kilometer. I tillegg vil BCM være ett knall treningsmål og en motivasjon for å holde treningen gående gjennom vinter og vår.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Min motivasjon til å komme meg ut døren for å løpe er en blanding av følelsen det gir meg underveis og etterpå, kombinert med å vite at trening vil legge grunnlaget for å perse i neste løp. For meg er trening både ett fristed hvor jeg kan slappe av i eget selskap, eller en sosial arena hvor man kan prate om alt og ingenting i godt selskap.

«BCM er virkelig en opplevelse jeg både anbefaler og unner alle, ett ekstremt kick å løpe løp.«

Jeg har drevet med fotball i min oppvekst, samt styrketrening i min ungdom. Da pandemien kom ble jeg, som sikkert mange andre, en skikkelig sofagris. Det var da jeg for første gang kjente meg i skikkelig dårlig form, og derav begynte jeg så smått med jogging. Med mye prøving og feiling har løping for meg fungert som ett verktøy til en aktiv hverdag med energi og overskudd. 

Min beste løpsopplevelse til den dag i dag er det første BCM jeg løpte i 2022. Jeg begynte å trene tidlig under vinteren 2021, og hadde aldri løpt lengre enn 10 km. Ettersom månedene gikk og treningen fikk en jevn og god flyt karret jeg meg gjennom 21 km for første gang i desember samme året. I mars 2023 ville jeg teste formen på samme distanse en siste gang før BCM, og jeg følte meg klar. Lite visste jeg at jeg skulle slå tiden fra eget testløp med 18 minutter på halvmaratonet i Bergen, dette tror jeg hadde med følelsen av å løpe i ett felt med så mange andre sprekinger, kombinert med det fantastiske publikummet som heiet fra start til slutt i løypa. Det er virkelig en opplevelse jeg både anbefaler og unner alle, ett ekstremt kick å løpe løp.