Sunniva Bondø Sørensen

23 år, masterstudent ved NHH, Bergen

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2021?:

Planen er å bli skadefri etter samme skade siden august 2022, så klarer jeg å delta er jeg veldig fornøyd. Om kroppen responderer bra på operasjon i vinter, er planen å fullføre et halvmaraton

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Var ambassadør for to år siden, og har siden den gang vært helt klar på at Bergen City Marathon er Norges desidert fineste løp. Fjellveien, utsikt, endorfiner, bergensere OG god stemning – det blir jo ikke bedre?? Løpet skiller seg ut fra andre løp på grunn av utsikten og livet i løypa samtidig som du får løpe i bykjernen. På den måten er det vanskelig å sammenligne med flere andre løp, og det må bare oppleves.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Å komme seg ut på en løpetur er for meg et fristed. Jeg har aldri hatt særlig fokus på tid eller antall kilometer, men heller frisk luft og fysisk aktivitet. Du kan både dra alene hvor du vil og når du vil med rolig musikk eller podcast, eller du kan dra med venner eller bekjente for å være sosial på en annen måte. 

For meg er løping så mye mer enn trening, og det budskapet vil jeg videreformidle til andre. Det handler ikke om antall kilometer, antall høydemeter eller hvor raskt du løper, men heller endorfinrusen, gleden og energien du får i ettertid. 


«Jeg har alltid vært redd for å ikke løpe langt nok eller raskt nok»

Å bli kalt en løper har mange ganger vært et skremmende kallenavn, men etter jeg la min egen definisjon på navnet har jeg kun tatt det som et kompliment. Jeg har alltid vært redd for å ikke løpe langt nok eller raskt nok, men det var før jeg innså hvor mye løping betyr for meg. 
Løping kan gjøres når du vil, hvor du vil og på den måten du vil – og det er derfor det er så enkelt. De første turene er en kamp mot dørstokkmila, men likevel såååå deilig idet du kommer inn igjen. I tillegg er også 3 km en tur, og den eneste som stiller krav er deg selv. For mange kan det være en motivasjon å løpe intervaller på tid eller distanse, mens for andre er det enklere å vinne over dørstokkmila hvis man bare skal løpe uten mål og mening. Start med en rolig gogge-tur (gange og rolig jogg), ta på favorittmusikken din på ørene og bare prøv å kos deg.
Jeg har så ekstremt mange fine minner med løpingen, men mitt beste minne er definitivt første gangen jeg løp halvmaraton uoffisielt med mamma og pappa. Det var mens jeg enda bodde hjemme og vi hadde handlet like sko i ens ærend. Jeg har aldri vært så sliten og gikk bokstavelig talt i bakken etter 18 km. Hull i tightsen, blod på knærne og tårer langs kinnet, men likevel verdens beste opplevelse at de klarte å pushe meg til å gjennomføre. Har aldri vært mer stolt over egen innsats, og ikke minst over at vi klarte det sammen.
Samtidig har løpingen gitt meg mine tre aller beste venner. Å kunne dele opplevelser, skader og ikke minst turer sammen med likesinnede folk er noe eget. Lange, rolige turer med godt selskap og en avslutning med bakverk er noe av det beste. Det handler derfor ikke alltid om selve løpingen, men stemningen rundt det.