Veronika Stuksrud

30 år, Fotograf, Bergen

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2024?:

Jeg var først usikker på om jeg skulle løpe et halvt eller et helt maraton og pratet litt med venner om det. Nå blir det det et fullt maraton på 42,2 km! Jeg klarte det på Barcelona Marathon i mars 2023, så da klarer jeg det igjen! Det blir tungt, men jeg gleder meg!

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Jeg vil anbefale andre å delta på BCM fordi det er en fin mulighet til å ha et mål å jobbe mot og se alt kroppen klarer å gjennomføre. I tillegg har vi en utrolig fin by å se på underveis i løpet, så det blir nesten som en tur på sightseeing.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Den gode følelsen treningen gir. Kroppen er laget for å være aktiv, og det er helt utrolig hva vi egentlig kan få til. En treningsøkt kan gir meg mer energi, styrke, konsentrasjon, ro i hodet og ikke minst mestringsfølelse.

Umulig? Absolutt ikke!

Se for deg at du får til noe du egentlig tenker at du ikke klarer, og kjenn litt på den gode følelsen. Se feks for deg at du klarer å løpe et halvmaraton eller et maraton på BCM 2024. Bryt så ned stegene mot å nå dette målet og prøv å ta ett steg om gangen. 10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km. Av og til går vi et skritt tilbake igjen før vi fortsetter fremover. Og av og til trenger vi bare en venn som sier «Dette klarer du!»

Før mitt første halvmaraton var det lengste jeg hadde løpt 16 km, og før mitt første maraton var den lengste turen 30 km. Hovedgrunnen til at jeg løp begge løpene var på grunn av det sosiale rundt og at det var noen som pushet meg litt med å si at jeg kom til å klare det. Du kan tro jeg var sliten på slutten av begge løpene, men det er jeg jammen meg på et 5 km løp også! Det fine med litt lengre distanser er at vi kan ta det mye roligere og fortsatt gjøre en imponerende innsats 😉

Den følelsen når du klarer å nå målet ditt er helt ubeskrivelig! Det var kanskje et beinslit, men fy søren så god mestringsfølelse det er! Alt kroppen kan klare!

Husk at det er viktig å kjenne etter når kroppen trenger restitusjon, men at du også bør kjenne på hvor mye kroppen faktisk takler av distanse så lenge du tar det rolig nok. I tillegg til løping liker jeg også å klatre og sykler på stier i fjellet. Det sies at man må fokusere på en ting om man vil bli skikkelig god, men jeg trives godt med en kombinasjon da hovedmålet mitt alltid har vært å ha det gøy samtidig som jeg kan erfare alt kroppen kan klare. Det fine med variasjon i treningen er også at man minsker sjansen for treningsskader i tillegg til at man kan tenke «Hvilken gøy aktivitet skal jeg velge i dag mon tro? Løping, sykling, klatring eller kanskje bare uttøying eller styrke?». Så kjennes alt mer som en lek samtidig som kroppen bare blir sterkere og sterkere.

La oss pushe hverandre fremover og lykke til med treningen til Bergen City Marathon 2024!

Følg meg gjerne i treningshverdagen på Instagram og TikTok @veronikastuksrud

PS: Jeg skal være ærlig og si at jeg har sagt «Det der er jo altfor langt!» til løp venner har tipset meg om, og så deretter pratet om det og skjønt at vi kanskje kan klare det sammen med litt trening i forkant.