Jan Rolland, 56 år

Salgsrepresentant, bor i Bergen.

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2020?:

Maraton.

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Fordi det er et fantastisk arrangement for alle,uansett distanse,og rett og slett en folkefest. Det er så mange distanser å velge mellom, som gjør at flere har/ får mulighet til være endel av dette. Samtidig har man en mulighet for å komme i gang med løping – og da er BCM en ypperlig anledning til å teste seg!

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Det som motiverer meg er gleden av å kunne trene, har alltid gjort det. Jeg setter stor pris på at jeg er frisk og har muligheten til å kunne løpe.
Det er det ikke alle som har, jeg føler meg privilegert.

Min interesse for løping har alltid vært endel av min trening, og jeg har holdt på med idrett hele livet. Jeg hadde lenge et mål om å løpe hel maraton, men det var først i godt voksen alder at jeg løp mitt første, og det ble en helt spesiell opplevelse.
Først da skjønte jeg at et maraton virkelig «starter» etter å ha passert 30 km. Den følelsen jeg hadde de siste km, kan ikke forklares, den må oppleves, og ikke minst følelsen av å komme i mål. Samtidig sa jeg til meg selv, « aldri mer».. sånn ble det ikke. Det har blitt mange maraton etter
det, og BCM har blitt en selvfølge å være med på ?
Jeg husker godt første gang jeg passerte målstreken etter helmaraton i BCM. Det var herlig!
Så det er aldri for sent å sette seg et mål, for med riktig trening og positiv innstilling, så ordner det meste seg!
MEN.. det viktigste er å ha det det gøy med trening og løping, det skal være lystbetont, og man skal trives med det man gjør.
Jeg er endel av en fin gjeng som løper og trener på Nr1 Fitness på Landås, der er det mange forskjellige nivåer på alle, men det er ikke viktig, det viktigste er å ha det kjekt sammen.
Vi er mange der som skal være med på BCM, og vi skal også være med på fellestreninger fremover.
Jeg gleder meg til fellestreninger og ikke minst til BCM i april ?