Karoline Nordal, 27 år

Høgskolelektor, bor i Bergen

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2020?:

Halvmarathon

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Det er mange gode grunner for hvorfor jeg vil anbefale andre til å delta i BCM, men her kommer tre grunner:-

  • For det første: Det er utrolig GØY å løpe – Følelsen av ta på seg joggeskoene og løpe rundt i nydelige omgivelser, samtidig som pulsen øker gjør godt for kroppen og toppen!
  • For det andre: Det er utrolig MOTIVERENDE å løpe mot et mål. Ja, det er viktig å sette seg et mål, fordi det gjør det lettere å «pushe» seg selv (de dagene dørstokkmila er litt lang).
  • For det tredje: Å delta på BCM vil gi deg utrolig MESTRING! Jeg kan fortsatt kjenne gledesrusen jeg fikk i kroppen første gang jeg løp over målstreken på BCM. Wooow – Den mestringsfølelsen unner jeg alle sammen! Så ja, er du i tvil om du skal melde deg på BCM? Ikke tvil, bare meld deg på – Du kommer ikke til å angre. For BCM er GØY, MOTIVERENDE og det gir deg en stor MESTRINGSFØLELSE! Det verste som kan skje er at du kommer i bedre form 😛

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Jeg elsker å være ute: Det gir påfyll på alle måter; både fysisk og psykisk. Hele meg smiler når jeg får lov til å løpe rundt i denne fantastiske byen (Og ja, kommer det en skikkelig bra låt på øret samtidig, kan det hende at jeg løfter hendene i været mens jeg løper … Hvorfor? Fordi det er så deilig å være ute og bevege seg). Det som motiverer meg aller mest til å løpe er at det er så godt for topplokket, den psykiske helsen. Hvis hvert løpesteg koster meg 10%, føler jeg at jeg får 90% overskudd og energi tilbake. Ja, noen dager koster det kanskje litt ekstra å komme seg ut på tur, men følelsen man sitter igjen med ETTERPÅ, er alltid helt fantastisk. Jeg har ALDRI angret på en løpetur! Så ja, jeg løper fordi det gir meg overskudd, livsglede, bedre søvn, gladere humør, mental styrke, mer energi til å takle motgang, mindre stress, sterkere kropp, … (og slik kunne jeg fortsatt med positive adjektiv). Løping er motiverende – fordi det gir såååå mye tilbake!

«Karoline, vil du bli med ut å løpe?» spurte pappa meg, da jeg var i 18-årsalderen. #Tjaaaaa, jeg veit ikke … Du er så sprek, pappa! Så jeg vil nok bare henge på slep, såååå eeeeh, takk for tilbudet, men nei, takk,»  svarte jeg.

Pappa opplevde å få flere nei (Jeg var jo tross alt ikke like sprek som han), men heldigvis fortsatte han å spørre, og plutselig slang jeg meg med på en løpetur. Turene ble hyppigere og pappa dro meg ofte med ut på løpeturer, både på hytta og i nabolaget hjemme. Kilometer etter kilometer løp vi … Og turene ble stadig lengre og lengre. Han var så sprek, og en dag husker jeg at jeg tenkte: «Fillern, en dag skal jeg løpe fra pappa». Og jeppsipepsi, plutselig hadde løpegleden flyttet inn i kroppen min … Det ble GØY å løpe! Og løpegleden den har virkelig blomstret med årene.

Jeg elsker å løpe, og tar meg stadig en tur i fjellene i verdens fineste by: Bergen <3 Jeg har deltatt på Bergen City Marathon tre år på rad nå, og synes det er utrolig gøy! Fikk ny pers i fjor på halvmaraton, og det er jo utrolig motiverende! Et skikkelig løpekick var det. Jeg har bodd i Bergen i snart 8 år nå, og er blitt helt forelsket i alle de nydelige turmulighetene som finnes her. Jeg får ofte høre av mine venner at «Fjellet er mitt første hjem», og leiligheten mitt andre ? Haha! Så det forteller jo at jeg er veldig glad i å være ute i frisk luft, og da helst med joggesko og tights på! Min beste løpsopplevelse? Hm… Det er vanskelig å si – jeg opplever det så ofte (og det kan være i både regnvær og solskinnsdager). Men jeg husker spesielt en løpetur jeg hadde for et par år siden, da jeg løp over Vidden i sports-bh og shorts en sommerdag, med podcast og musikk på øret … Turen avsluttet med et herlig bad ved Ulriken! DET var en fin dag – og kroppen smilte fra topp til tå!

Jeg brenner virkelig for løpeglede og treningsmotivasjon. Det skal være gøy å trene. Hvorfor, sier du? Fordi hvis noe er gøy, så fortsetter vi å gjøre det … Vi mennesker er sånn – enten vi vil eller ikke. Så la løpegleden flytte inn i kroppen din også! Synes du dørstokkmila er lang? Husk at det ofte er de første kilometerne som er tyngst … Så bare løp forbi dem, du – og kos deg med å plassere en fot foran den andre, mens pulsen og hjertet danser i frisk luft. Ikke tenk så mye, bare løp – og husk; Det er helse i hvert skritt du tar!

God løpetur,

Hilsen Karoline Nordal!