Kristin Holseth, 27 år

Project Leader Brand i Mowi, bor i Bergen.

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2020?:

Halvmaraton.

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Melder du deg på BCM får du gratis treningsmotivasjon på kjøpet. Det er lettere å trene dersom man jobber mot et mål. Å delta i BCM er også en fantastisk måte å starte løpesesongen på. Før løpet kan man delta på fellestreninger som booster treningsmotivasjonen, og man møter mange treningsglade mennesker. På løpsdagen får man en enorm motivasjon av energien man føler på startstreken. Denne energien tar man med seg ut i løpet da stemningen langs løypen er helt enorm. Jeg må og nevne mestringsfølelsen man føler idet man krysser målstreken – den er helt fantastisk.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Min største motivasjon er at det gir meg et enormt overskudd i hverdagen. Det er sosialt og jeg får en mestringsfølelse når jeg opplever kondisforbedring. Å melde seg i ulike løp gjennom løpesesongen gir også en ekstra motivasjon til å trene mer målrettet.

Mitt første halvmaraton

Våren 2019 fullførte jeg min første halvmaraton, og det gikk over all forventning. Som den supermosjonisten jeg er hadde jeg et mål om å løpe Bergen City halvmaraton på under to timer. I mål viste klokken 1.47. Dermed var jeg bitt av basillen.

Trening har alltid vært en stor del av min hverdag. Jeg har drevet med både langrenn og fotball, men det var først da jeg flyttet til Bergen, for litt over tre år siden, at løping ble min hovedaktivitet.  På arbeidsplassen min fant jeg fort ut at det var mange som drev med løping på nivå med meg selv, og vi har ukentlige løpeturer sammen. Det er alltid gøy å ha et mål med treningen, og sammen med en venninne bestemte vi oss for å melde oss på BCM halvmaraton. Jeg ble og med i en liten løpegruppe sammen med ei venninne i januar 2019. Vi trente intervaller på bane en dag i uken frem mot BCM for å bli godt rustet til løpsdagen. I tillegg meldte vi oss på Flyplassløpet for å teste formen noen uker før løpet.

27.april var det endelig dags, og utrolig nok sov jeg godt natten før løpet og følte meg veldig motivert. Jeg hadde aldri løpt så langt før, og jeg var selvfølgelig ganske nervøs på morgenen. Sommerfuglene fortsatte å bygge seg gradvis opp mens jeg gikk mot Bergen sentrum fra leiligheten min i Sandviken. Jeg ankom startområdet i god tid, og stemningen var til å ta og føle på. Helt magisk.

Det var et stort startfelt, og da startskuddet gikk var det mye som skjedde. Klokker skulle startes, noen spurtet ut og andre ruslet i rolig tempo. Etter noen hundre meter fant jeg min plass i feltet, og løpet var i gang.

Jeg gruet meg mest for den første delen av løypen med den tunge motbakken opp Fjellveien. Utrolig nok gikk det mye lettere enn forventet, og jeg følte at jeg ble dratt med av de andre løperne. Det var masse folk langs løypen som heiet oss frem, og jeg hadde «godfølelsen» helt frem til Nygårdsparken. Da ble beina blytunge og det var en liten kamp å komme seg til mål, men jeg fant motivasjon i at det ikke var mange kilometerne igjen.

Følelsen man får når man kommer til fisketorget og det bare er meter igjen til mål, folkemylderet rundt løypen og venner som heier deg i mål, den følelsen kan ikke beskrives, det må oppleves.

Etter å ha lagt ned målrettet trening mot halvmaraton for så å nå målet sitt med god margin, gav en fantastisk mestringsfølelse. Nå gleder jeg meg til å prøve å sette ny personlig rekord i april.