Maria Spigseth, 25 år fra Sandefjord, Vestfold.

Jobber som turnusfysioterapeut, gruppeinstruktør på et treningssenter og fysisk trener for Sandefjord håndball damer.

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2020?:

Jeg skal løpe halvmaraton!

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Først og fremst fordi jeg hadde det gøy absolutt hele veien. Publikum heiet oss frem hele, arrangørene rundt i løypa gjorde alt for å motivere, den gode organisasjonen rundt løpet som gjorde løpsdagen til en veldig god og stressfri dag. Traséen er ulikt noen andre i Norge, hvor du i en del av løpet er på asfalt gjennom sentrum, og i en annen del av løpet har utsikt over hele byen mens du på en grus-sti baner vei opp i høyden. Folkefesten når du mot slutten kommer ned i en nydelig park og den enorme mengden mennesker som heier deg helt over startstreken. Det gjør BCM helt unikt og verdt opplevelsen.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Fordi trening ikke kan bli enklere! Jeg trenger bare ett par gode sko så er jeg i gang! Det er noe helt unikt med å løpe utendørs, nyte frisk luft og koble av fra alle tanker rundt det hverdagslige. Jeg trives best med å løpe med andre, enten i stillhet å bare høre stegene til de jeg løper med, eller skravle og le som ett resultat av alle lykkehormoner trening gir. Og ikke minst, følelsen jeg har etter en tur ute, lang som kort. Jeg føler meg alltid bedre etter en treningstur ute.

Min interesse for løping har størst tyngde i at det er enkelt å tilrettelegge uansett nivå, uansett dagsform og uansett antall mennesker.

Jeg har deltatt på mange løp og lærte raskt at løping for meg handler om å ha det gøy, nyte atmosfæren og kjenne på all glede og overskudd det gir meg. I starten handlet deltagelsen i ett løp kun om å løpe raskere enn sist, men nå handler det like mye om å gi smil tilbake til publikum eller ett klapp på skulderen til en deltager som trenger det. Jeg har mange opplevelser fra løp som ikke bare er idylliske; jeg har ringt for å bli hentet underveis, jeg har blitt stående å prate med arrangører fordi kroppen har sagt stopp og jeg har falt skikkelig på trynet allerede etter 100 meter. Tross dette har jeg alltid lagt meg på kvelden og planlagt hva som skal være mitt neste løp.

Jeg løp Bergen City Marathon (halvmaraton) for første gang i 2019, før dette har jeg løpt helt andre traseer som f.eks. København og Amsterdam. Jeg har helt klart gjort meg noen tanker om hvilke endringer jeg skal ha i treningen mot Bergen 2020. I fjor reiste vi en stor venninnegjeng og løp Stafetten, og det gjorde meg skikkelig glad at samtlige venninner ble fristet til å gjøre lignende igjen!

Jeg ønsker at alle skal få like mye glede av løp og treningsperioden før løp som det jeg opplever!