Myrna Dral, 50 år

Jobber som vernepleier og muskelterapeut, bor på Voss

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2020?:

Maraton.

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

BCM er maratonen som får deg til å komme i form til vår/sommar, og er ei av dei vakraste og folkelege løp ein kan starte sesongen med.
Løpet er variert, publikkvenleg og for dei som bor på vestlandet, eit lokalt eventyr man må få med seg ein gong i livet. For dei som ikkje er frå Vestlandet, eit enormt god måte å bli kjent med Bergen på innanfor «få» timar.
Vestlandsby på sitt beste.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Alt av å oppleve vær, frisk luft, lys om vinteren, kombinasjonen av dette gir den fantastiske følelse av god form, god apetit og eit positiv blikk på verden. Og så går no dagane…?

Min historie starta for 50 år sida

Var født i Nederland, Oostzaan og kom til Voss i 1992 som utvekslingstudent frå Nederland. Eg møte mannen i mitt liv som er frå New Zealand, og som budde på Voss. Det blei oss, og eg har ikkje sett tilbake siden. Gleden med å løpe kom etter fyrste barnet, då min passion for step og ærobic måtte gi plass for jobb, bedriften vi hadde og amming og stell av barn. Som ei sjæl med behov for å ha tid til å trene helst åleine med stor intensitet,  bakgrunn med lettere spiseforstyrring,  var det ikkje til å halde ut, og løpinga blei eit magert alternativ.. til fyrste Bergsdalen halv maraton. Den gjekk så bra og var så vakkert at eg vart frelst. Trur dette var i 2001.. var forresten siste arrangementet i Bergsdalen..

Etter kvart blei eg kjent med ei chiropractor frå USA,  og ho utfordre meg til å delta i min fyrste Ultra i Oslo, Ecotrail 82 km. Ho og ei god PT venninne  lærte meg å spise riktig og nok til å yte meir.

Det var det råeste eg hadde opplevd til då. Emosjonelt, sterk og utrolig intens. Siden då er Ultra min favoritte løp, kombi av by og natur er min favoritt.

Eg begynte med symjing som forbygging mot skade. Symjing kombinert med  løping blei til nokre Swim Run konkurranser. Råe og intens intimiderende opplevelser som utfordre psyken på ein helt anna måte.

Dei opplevingar som skille seg ut er mange, men Rallarsvegløpet, Ecotrail 2017, og Swim Run to the worlds end har vert uforglemmelige.

No har eg bikka 50, og har planer om å springe langt i mange mange år. Ingen mål for å vinne, men å leve eit godt frisk og intens liv.

Hilde Fenne og eg er klar til å starte eit løpekurs for dei som har lyst å gjennomføre ein heil eller halv maraton i Bergen, gjennom inspirasjon, motivasjon, kunnskap og i samarbeid med Mosjonsgutane as på Voss, blir dette helt fantastisk!