Per Christian Eggen Mjøs

21 år, Bachelor-student, Nesttun/Bergen

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2020?:

Halvmaraton.

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Jeg vil anbefale andre til å løpe BCM av mange grunner!: Flott og krevende løype, kjempebra publikum og liv langs løypen + verdens beste boller når man kommer i mål!

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Det som motiverer meg ved å gå ut å trene er når man har satt seg seg et mål. I tillegg gir det en veldig god selvfølelse når man er ferdig med en treningsøkt!

Min løpeinteresse

..har skutt i været siden jeg sluttet på fotball vinteren 2015. Kule løpesko, Eliud Kipchoge og den voldsomme «løpebølgen» som er kommet har virkelig kicket inn hos meg og!

Da jeg sluttet på fotball måtte jeg ha noe annen aktivitet å drive med og siden jeg hadde gått på friidrett som liten, tenkte jeg at jeg kunne holde meg i form med litt løping og styrketrening. Men ble jo mer seriøst enn som så.. Meldte meg på BCM-halv 2016 for å ha noe å trene mot etter at min bestevenn løp året før på 1t37 min. Denne ville jo jeg selvfølgelig slå, og løp 1t 33min og var nå best i gjengen! Dette gav meg motivasjon og en drive til å nå en ny «magisk» grense på under 1.30. Økte treningsmengden og klarte dette og løp 1.29. Etter dette ble jeg bitt av løpebasillen og i 2018 ble det en stor forbedring med 1.22 (og dette var mitt 3. halv-maraton). Siden dette løpet har jeg startet en satsing på langdistanseløping og i 2019 begynte jeg med maraton.  April 2019 debuterte jeg på maraton i Paris der jeg vant juniorklassen med tiden 2.45, og dette var emosjonell milestone og en barriere brutt! Senere på året har det bare gått oppover og har nå personlige rekorder på 2:36 på marathon og 1:13 på halvmarathon. Med blant annet NM-Bronse maraton fra Stavanger, seier i Gent Marathon, Seier Jølster halvmaraton, og 7 plass i Brussel maraton. Veldig vanskelig å bestemme meg for min beste løpsopplevelse, men debut på maraton og målgang ved triumfbuen i selveste Paris er noe jeg aldri vil glemme!

Ble ikke noe deltakelse i BCM i 2019 på grunn av andre prioriteringer i raskere løyper, men i 2020 er planen igjen å stå på startstreken!

Har i de siste årene erfart at når det gjelder å forbedre seg er det et enkelt prinsipp som gjelder: «Jo flere kilometer, jo bedre blir man»! Men har også hatt noen tøffe perioder mentalt og fysisk. Mye trening hos meg har ført til vekt-tap og beinhinnebetennelse flere ganger, så spør meg gjerne om tips/råd om dette, nå som jeg har en del mer erfaring! ?