Steffen Tysse Sandvoll, 22 år, Sogndal

Hvilken distanse skal du løpe i BCM 2020?:

Halvmaraton.

Hvorfor vil du anbefale andre å delta i BCM?

Jeg vil anbefale andre å delta i BCM for å ha et mål denne våren, få den gleden av å gjennomføre et løp som mange har sett på som uoppnåelig i mange år og få en løpsglede og treningsglede når de hører publikum ute i løypene.

Hva motiverer deg til å komme deg ut å trene?

Det som motiverer meg til å trene:

Opprettholde en frisk og sunn kropp

Sette meg langsiktige mål, der jeg ønsker å være i toppform på konkurransedagen

God følelsen i kroppen etter en lang løpetur eller sykkeltur

Oppnå resultater

Interessen min for løping startet i ung alder.

Har alltid drevet på med idrett, det hele startet i SK Djerv 1919. Jeg brukte enormt mye tid på fotballen fra tidlig alder, men etter 15 år bestemte jeg meg for å legge fotballskoa på hylla. De siste årene har det vært triatlon jeg har brukt mest tid på. Her fikk jeg dyrke lidenskapen for løping med lengre løp.

Jeg startet tidlig med å være med i lokale løpskonkurranser, de siste årene har jeg vært med på en del lengre løp. Alt fra 10km til 42km. I 2018 deltok jeg i mitt første full maraton, Midnightsun marathon i Tromsø. Dette løpet startet sent på kvelden da man i teorien skal løpe i midnattssol noe det ikke var denne junidagen. Jeg husker at underveis i løpet tenkte jeg at det å løpe 42km ikke var så ille. Det var helt til jeg kom til 30km, da føltes det ut som jeg løp rett inn i en vegg. Når jeg traff «veggen» måtte jeg skru ned farten de neste kilometrene før jeg klarte å finne et gir en eller annen plass som fikk meg over målstreken. Den gleden av å passere målstreken etter å ha løpt 42km var en fantastisk følelse som jeg aldri kommer til å glemme.

Sommeren 2019 var det igjen tid for en konkurranse jeg virklig hadde gledet meg til, Ironman 70.3 Haugesund. 1,9km svømming, 90km sykling og 21km løping. På konkurransedagen var det et forferdelig tordenvær, jeg satt på sykkelen og skalv for jeg var så redd når det smalt bare noen meter i fra sykkeltraseen og veien var full av vann. Jeg var utrolig nærme med å gi meg underveis i sykklingen på grunn av været, men etterhvert så ble det bedre. Etter syklingen var det å knytte på seg løpeskoa for å fullføre dagen med litt løping. Jeg kom ned til folkehavet på indre kai og hadde alt for høy fart, husket jeg sjekket klokka og det sto 3:20 per km. Det var alt for fort til å klare å holde i 21km, men jeg ble så giret når jeg så alle menneskene. Farten måtte senkes skulle jeg i det hele tatt klare å fullføre. Det var en ubeskrivelig følelse å løpe i å bli møtt av familien over målstreken.

Utover høsten deltok jeg i flere lokale løp, men det var Oslo maraton som var det store målet høsten 2019. Det var et fantastisk vær i hovedstaden denne helga, og alt var lagt til rette for et fantastisk løp. Dette løpet er nok det jeg ser tilbake på som det beste jeg har fullført, her følte jeg det meste stemte og formen føltes bra. Eneste som kunne gjort løpet helt perfekt er om det hadde vært noen grader kaldere, for meg er 20 + grader for varmt når jeg skal løpe langt.