Med bærekraft i fokus

Miljømessige bærekraftstiltak:

  • Gjenbruk av medaljer
  • Bruk av pappkopper
  • Kildesortering

Økonomiske bærekraftstiltak:

  • Vi forsøker å tilby de lavste påmeldingsprisene vi kan. Til å være det nest største løpsarrangementet i Norge, er vi også et av de billigste å delta på.

Sosiale bærekraftstiltak:

Nytt for 2023

Innlevering av småbatteri på Sportsmessen:

På årets Sportsmesse kan du levere inn småbatterier ved henting av startnummer. Visste du at du skal teipe polene på batteriene før du leverer de inn? Vi sørger derfor for at du kan teipe batteriene på innleveringsstasjonen på Sportmessen. En gylden mulighet til å bli kvitt batteriene som bare blir liggende.

  • Forresten, har du tenkt på at det gjemmer seg batterier i blinkesko, pulsbelter, pulsklokker og lignende?
Kildesortering på FBCM:

I år får vi nye fine sorteringsstasjoner som står inne på Sportsmessen. Vi er helt avhengige av at våre deltakere legger avfallet sitt i riktig beholder for å kunne kildesortere best mulig. Vær obs på hvor du putter søppelet ditt!

Bedrifter plikter å sortere matavfall

Fra 1. januar 2023 ble næringslivet pliktig til å kildesortere matavfall og plast. Det beytr at plast og matavfall skal gå i egne beholdere på arbeidsplassen. Ved å gjenvinne på denne måten sikrer man at avfallsressursene utnyttes, og at material blir gjennvunnet og brukt som råvarer i nye produkter.

Våre miljøpartnere

Vi er avhengige av gode samarbeidspartnere for å nå våre bærekraftsmål. Av den grunn føler vi oss veldig heldige som har BIR Bedrift og Fjordkraft med på laget- samarbeidspartnere som har stort fokus på miljø og bærekraft. Sammen med de skal vi sørge for at våre arrangement ivaretar miljøet gjennom gode bærekraftige løsninger.

BIR BEDRIFT AS

«Som Vestlendingenes egen miljøbedrift er det en ære å være Bergen City Marathon sin miljøpartner. BCM har allerede gjort mange tiltak for et mer bærekraftig arrangement. Vi ser frem til å bidra med avfallsløsninger og være Miljøpådriver sammen med BCM og Fjordkraft. Sammen for en god sak!»

FJORDKRAFT

«Fjordkraft har lenge stilt krav til sine leverandører og samarbeidspartnere knyttet til bærekraft og klimanøytralitet. Vi er derfor veldig stolt av at vi nå tar et nytt steg, og blir miljøpådriver sammen med BIR Bedrift og BCM. Fjordkraft, gjør en forskjell!!