Bergen City Marathon – 5 stjerners løp

Running4all er en europeisk sertifisering for gateløp som er utarbeidet av European Athletics. European Athletics sikkerhets og kvalitets standard for gateløp fungerer som en forsikring for løpere i hele Europa. De lager grunnlaget for Running 4 All, en sterk merkevare for løp i Europa.

For å øke den internasjonale oppmerksomheten samt å få en vurdering av løpet, valgte Bergen City Marathon å søke om sertifisering.

Running4all har 3 ulike klassifiseringer:

  • 1 Stjerne – løpet oppfyller minimumskravet for sikkerhet for utøvere under et løp med få deltagere.
  • 3 Stjerner – løpet oppfyller et godt nivå av sikkerhet og et tilfredsstillende nivå av kvalitet for løp med et stort antall deltagere.
  • 5 Stjerner – løper garanterer et høyt nivå for sikkerhet og kvalitet for løp med et høyt antall deltagere.

For å oppnå full score på klassifiseringene må arrangøren oppfylle samtlige 54 kriterier innen administrasjon og økonomi, løype, miljø- og samfunnsansvar, mål, medisinsk, resultater, sikkerhet, tjenester og tidtaking.

Som første løp i Norge oppfyller BCM alle sikkerhets- og kvalitetsstandardene, og er tilkjent 5 stjerner.

Dette innebærer at Bergen City Marathon markedsføres internasjonalt som et prestisjeløp og vil kunne tiltrekke seg løpere fra hele verden. Det blir en del av EA sin kalender «running4all», som differensierer klassifiserte løp. I tillegg er det en flott annerkjennelse og en bekreftelse på at man leverer et solid produkt. Et kvalitetsstempel som vi er veldig stolt av.

«Vi er opptatt av å ha kvalitet i alle ledd. Våre løpere skal ha en god opplevelse fra de ankommer løpet vårt til de går hjem med medalje rundt halsen.» Janne Jensen, arrangementsansvarlig Bergen City Marathon.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar