BRANNMENN MOT KREFT

Forskning viser at brannmenn og brannkvinner har betydelig forhøyet risiko for å utvikle en rekke forskjellige kreftsykdommer grunnet yrket. Brannmenn mot Kreft ble derfor startet som en egen frivillig organisasjon i 2014. Den jobber for å redusere kreftrisikoen i yrket og for at de som rammes skal bli ivaretatt, Organisasjonen drives på dugnad og har ingen ansatte. For 2023 har Bergen City Marathon valgt ‘Brannmenn mot kreft’ som sin ‘hjertesak’. Bli med å støtt våre hverdagshelter ved å gi ditt bidrag til saken!

Når du melder deg på årets Fjordkraft Bergen City Marathon har du mulighet til å donere 25, 50, 100 kr. til saken. Du kan også gi et bidrag via vår Facebookinnsamling: https://www.facebook.com/donate/743640430498153/531939355705946/

Det er også mulig å gi et bidrag til deres donasjonskonto eller på Vipps. Husk å merke ditt bidrag med BCM-23:

 

ÅRETS AMBASSADØRLAG 2023

BCM har en rekke ambassadører som gjør en fantastisk innsats for å fremme folkehelse, idrettsglede og motivasjon til BCM deltakere. Ved årlig utvelgelse av et BCM ambassadørlag ønsker vi å sette fokus på en viktig sak. Årets ambassadørlag er stafettlaget til Bergen Brannvesen. På løpsdagen den 29. april kan du se 30 tøffe brannmenn og brannkvinner fullføre BT-stafetten under Fjordkraft Bergen City Marathon iført full arbeidsuniform og med oksygenflasker på ryggen. Prøv deg på en løpetur med 22kg ekstra vekt, – litt av en prestasjon. 400 lag og bedrifter deltar i stafetten hvert år.