F.v.: Unni Sten, Kjersti Furnes, Beate Kirkebirkeland, Jannike Lyngtun.

 

Balljentene er klar til lørdag

De kaller seg Balljentene til KIL  (Kalandeid Idrettslag). Lørdag stiller jentene til start på den sjette utgaven av BMW Joggehalvmarathon fra Kokstad.

Unni, Kjersti, Beate og Jannike liker å løpe. Minst to ganger i uken knytter de på seg joggeskoene, uansett vær.

New York og Skåla
– Noen ganger kan det være fire, fem ganger i uken. Det kommer an på hva vi eventuelt har som mål, sier Unni. Balljentene har deltatt på marathon i New York, København og besteget både Galdhøpiggen (fra Spiterstulen) og Skåla. De fire jentene er selve symbolet på glade og spreke mosjonister.

Rolig jogging
Akkurat denne sommerkvelden handler det om rolig jogging, noe som betyr rundt 6.30 pr kilometer i den flate traseen ved den gamle Osbanen fra Kalandseid. Med unntak av Beate – som debuterer på lørdag – har alle deltatt to eller flere ganger på arrangementet BMW Joggehalvmarathon.

Behagelig konsept
– Jeg liker veldig godt joggekonseptet, ingen tidtaking, ikke startnummer. Det er et behaglig konsept som vi liker, smiler Jannike, som ser den rolige joggingen som god oppkjøring til hovedarrangementet lørdag 28. august.

Mødre på intervall
Balljentene fra KIL startet for rundt tolv år siden da ulike grener av idrettslaget ble invitert til felles intervalltrening. Også mødrene stilte på intervallene og har holdt det gående (eller løpende) siden.
– Vi har det veldig kjekt, sier Beate og Kjersti samstemt.