Sportsmesse og startnummerutdeling

Onsdag 23/4 vil du få tilsendt en SMS med ditt startnummer som du oppgir ved henting. Startnummer og evt. t-skjorte hentes ut på Sportsmessen i Vikinghallen! Adresse: Øvre Dreggsallmenning 7, 5008 Bergen. Sportsmessen er åpen torsdag 24/4 og 25/4 fra kl.09.00-20.00. På messen finner du gode tilbud på sportsutstyr og løpesko fra våre sponsorer Sport 1, Ronhill, Craft og SQUEEZY.

Navn på startnummer

Påmelding før 1. april gir navn på startnummeret. Ved videresalg av startnummer etter gitt dato vil navn ikke trykkes på startnummeret.

T-skjorte

BCM t-skjorten kan forhåndsbestilles når du melder deg på løpet. Pris kr. 150,-. T-skjorten fra Craft kommer i både dame- og herremodell og har god passform. Om lageret rekker kan t-skjorten muligens kjøpes på Sportsmessen til en litt dyrere pris. Dette var t-skjorten i 2024:

Oppbevaring av tøy

Når du henter startnummeret ditt vil du få utdelt en oransje bagasjepose. Alt av tøy som skal oppbevares må være oppi denne posen. Ingen andre sekker/bager/poser kan benyttes. I  samme konvolutt som startnummeret ligger i ligger det en klistrelapp. Klisterlappen klistrer du utenpå posen, hvor det er markert plass til klistermerket. Du kan levere fra deg tøy fra kl. 07.15. Tøyet må hentes innen kl. 15.00.

VIKTIG! Er ikke dette gjort riktig blir ikke posen tatt i mot! Ingen andre bager/poser/sekker kan brukes til oppbevaring av tøy. Kun en pose pr. deltaker! Når du henter posen etter løpet viser du startnummeret ditt, så får du dine eiendeler tilbake.

Program for dagen

Løpsdagen 2024 

kl. 06.30 Garderober åpner i Vikinghallen
kl. 07.15 Oppbevaring av tøy i Vikinghallen
kl. 07.45 Fellesoppvarming fra scenen
kl. 08.00 Start Sport1 Marathon fra Bryggen
kl. 08.45 Start RSV Rullestol Race fra Bryggen
kl. 09.15 Fellesoppvarming fra scenen
kl. 09.25 Start BT-stafetten fra Bryggen
kl. 09.35 Start BMW Halvmarathon fra Bryggen
kl. 11.45 Premieutdeling fra scenen (42 km, 21 km og stafett)

kl.11.45  Fellesoppvarming 5km fra scenen
kl. 12.00 Start De Bergenske 5km fra Møhlenpris idrettspark
kl. 12.45 Premieutdeling fra scenen (5 km)
kl. 13.00 Start Vestkanten Barneløp fra Nordnesparken
kl. 16.00 Trafikken åpnes

Løypekart og høydeprofil

HER finner du løypekart, høydeprofil og beskrivelse av løypen på de ulike distansene.

Fartsholdere

Fartsholdere på hel- og halvmaraton

Fartsholderne forsøker å legge seg noen få minutter foran skjema slik at det er litt ”å gå på” mot slutten. Opp- og nedoverbakker vil virke inn på hastigheten deres. Det er ikke er lurt å løpe for raskt i motbakkene- det er heller ikke lurt å mørne lårene for mye i unnabakkene.

Tenk på dine styrker og svakheter underveis. Om du slipper flagget fordi du går noen skritt ved drikkestasjonene, kan det være en fordel – du tar igjen flagget lett etter noen kilometer. Tenk positive tanker! Smil til publikum! Ta en ”high five!”. Husk at smerter flytter seg i kroppen underveis. Endorfiner er din venn. Bruk din egen klokke – fartsholderne er bare mennesker de også  Lykke til!

 FARTSHOLDERNE LØPER MED FLAGG PÅ RYGGEN. DE VIL BLI GODT SYNLIG I FELTET. VI KOMMER TIL Å HA FARTSHOLDERE PÅ DE TIDER SOM VISES HER!

Drikkestasjoner

På drikkestasjonene serveres vann, sportsdrikk, bananer og mørk sjokolade.

Det er lagt opp likt på alle stasjoner. Først vann, så sportsdrikke. Husk at med mange løpere kan det bli litt kaos på drikkestasjonene. Ikke hopp over næringsinntaket, det kan gi deg en fordel senere i løpet. Når du går i mål vil du få en deilig skillingsbolle fra Baker Brun.

Drikkestasjoner / Refreshment stations:

Sandviken Sykehus  3,5 km
Fjellveien v/ “Tippetue-kiosken” 7,2 km
Haraldsplass Sykehus 10 km
AdO-arena 14 km
Nordnes skole 19 km
Bryggen (for full maratonløperne) 21,5 km

Toaletter

Vi har utplassert toaletter på følgende steder:

 • Utenfor løypen
  – I Vikinghallen
  – I Sandbrogaten like utenfor Vikinghallen
  – På Bryggen v/ Nikolaikirkealmenningen
 • I løypen
  – I Fjellveien v/ Hesten trenger hvile
  – I Bjørndalen v/ Svartediket
  – Ved starten av Møllendalsveien
  – Utenfor Møhlenpris idrettplass
  – I Nordnesparken

Makstider og cut-off tid:

Følgende makstider gjelder i løpet:

 • Halvmaraton: 4 timer
 • Maraton: 6 timer

I forbindelse med frigivelse av trafikk i løypen, må deltakeren ha krysset mållinjen innen en viss tidsfrist. Deltakere som fullfører etter makstid vil ikke bli inkludert i resultatlistene. Det er satt en makstid på maratondistansen på 6 timer. Som en følge av dette har vi satt en cut-off tid:

‘Cut-off’ tider for maratonløperne:

21 km – Passering på Bryggen etter kl. 10:45.

Ved passering på Bryggen senere enn kl. 10.45  vil du bli stoppet, men får godkjent løpet som fullført halvmaraton.

Premiering

Alle deltakere i Bergen City Marathon (BCM) får en egen medalje i premie.

Den flotte medaljen har et kjent og kjært motiv fra Bergen. Bergen Kommune har gitt BCM anledning til å benytte det flotte motivet fra Kulturby 2000. Motivet finner vi blant annet igjen på byens bekkalokk.

Premieutdeling fra scenen kl 11.45

 • Premie til de tre beste i dame -og herreklassen på maraton
 • Premie til de tre beste i dame -og herreklassen på halvmaraton
 • Premie til det beste laget i de tre ulike klassene i stafetten

Premieutdeling fra scenen kl 12:45

 • Premie til de tre beste i dame -og herreklassen på 5km

I tillegg trekkes flotte premier på startnummer. Sjekk om du er en heldig vinner på www.bergencitymarathon.no

Garderober

Det vil være tilgjengelige garderober for våre løpere i Vikinghallen.
Garderoben åpner 06.30.

Følg løpet live

Det vil bli direktesending fra løpet på bt.no.
Mer info kommer!

Bedriftspåmelding

Ønsker du å melde på en samlet gruppe og få samlefaktura til din bedrift? Bruk følgende fremgangsmøte:

 • Gruppeleder registrerer bedriften på vår påmeldingsside under valget ‘opprett gruppe-/bedriftspåmelding’.
 • Gruppeleder får da tilsendt brukernavn og to passord. Et passord som brukes av gruppeleder til å gjøre endringer via laglederadministrasjonen og et passord som distribueres til andre ansatte som ønsker å melde seg på i bedriften.
 • Gruppemedlemmer melder seg på under valget ‘Meld deg på sammen med gruppen/bedriften din’.

NB! Det er vanlig at gruppeleder melder på stafettlag og administrerer løpere på laget. Lagleder kan når som helst gå inn igjen å korrigere navn på løpere som skal delta på stafettlaget.

Når det gjelder påmelding til individuelle distanser, kan løperne gjøre dette selv med deltakerpassord som de får tilsendt fra gruppeleder. Alle påmeldinger (både stafettlag og individuelle påmeldinger) kommer på samlefaktura til bedriften.

Vi sender ut faktura ca. en gang pr. måned etter nyttår, så bedriftspåmeldinger kan opprettes helt frem til løpet 26. april. PS: Stafetten har de siste årene blitt utsolgt lenge før løpet. 

 

Kjøp og salg av startnummer

Vi åpner opp for videresalg og endringer 1.januar-21.april. Dette gjøres gjennom det vanlige påmeldingssystemet. Enten du skal endre navn på bestillingen din, videreselge startnummer til en annen person eller bytte distanse bruker du samme fremgangsmåte (tjenesten koster kr.50,-.):

 1. Gå til «Deltakerlogin» (brukernavn og passord fikk du tilsendt på mail ved påmelding).
 2. Når du er logget inn velger du: «Selg/endre påmelding».  Det opprettes da en voucherkode med samme verdi som påmeldingsavgiften du betalte. Voucherkoden sendes på e-post til deg. Verdien på voucherkoden vises i eposten. Dersom du har kjøpt t-skjorte vil den også inngå i voucherverdien.
 3. Koden sendes til personen som skal overta billetten din, og blir brukt av kjøper ved ny påmelding. Er billetten dyrere nå enn hva du kjøpte startnummeret ditt for, må personen betale et mellomlegg.  Koden legges inn når kjøper kommer til betalingssiden.
 4. Samme prosedyre følges dersom du selv skal endre på navn eller distanse på din egen bestilling.
  NB! Skal du bruke koden til å gjøre endringer på din egen påmelding, så husk at du ikke kan logge inn på den gamle brukeren din. Den blir deaktivert når koden ble opprettet.  Du skal derfor starte en helt ny påmelding på ønsket distanse, og når du kommer til betalingssiden (etter at du har fylt inn personalia), finner du et felt som heter «voucherkode», skriv inn koden her og trykk «bruk voucherkode». Nå vil beløpet på koden bli trukket fra det som evt. skal betales.

NB!

 • Alle som melder seg på før 1.april får sitt navn på startnummeret. Ved videresalg av startnummer etter denne dato vil man ikke få sitt navn på startnummeret.

Vi har opprettet en gruppe på facebook, hvor kjøper og selger kan komme i kontakt med hverandre. Gå til gruppen her: Informasjon kommer

Etteranmelding

Ordinær påmelding er åpen frem til 25. april, med forbehold om at vi har plasser igjen på de ulike distansene. Det er mulig å etteranmelde seg på Sportsmessen. Ved etteranmelding på sportsmessen tilkommer et gebyr på kr 50,-. Se alle våre priser HER. Det svarer seg å være tidlig ute med påmeldingen.